© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Lierse herneemt maandag trainingen: “We zijn zeker ook hard aan het werken aan de kern voor volgend seizoen”

LIER -

Na twee weken vakantie herneemt Lierse maandag de trainingen. Coach Sven Vandenbroeck schotelt een gemengde groep, met onder meer een drietal beloftevolle jeugdspelers en een aantal testspelers, drie werkweken voor. Daarna volgt opnieuw een periode van vakantie.

kugu

Lang niet de hele kern van het voorbije seizoen tekent straks op het Lisp present voor de eerste hervatting van de trainingen. Alexandre De Bruyn, Aristote Nkaka, Daan Vekemans, Mehdi Tarfi, Stan Van Dessel en Jens Cools vroegen en kregen toestemming om niet mee te doen. Allemaal jongens die geen nieuw contract kregen en mogen uitkijken naar een andere club. Wel van de partij is Sebastiaan Brebels, die intussen voor Lokeren-Temse tekende, maar vroeg om in stijl afscheid te mogen nemen van de spelersgroep.

“De testspelers krijgen enkele weken de kans om zich te tonen. Voor ons is het ideaal om te analyseren welk vlees we in de kuip hebben”

Jonathan Kindermans

Sportief verantwoordelijke Lierse

De rest van de bestaande spelersgroep zal aangevuld worden met een drietal beloftevolle jeugdspelers en een aantal testspelers. “Geen grote namen, maar vooral jonge spelers, van wie we willen bekijken of ze een plaats kunnen opeisen in ons schaduwelftal voor volgend seizoen”, geeft sportief verantwoordelijke Jonathan Kindermans aan. “Ze krijgen enkele weken de kans om zich te tonen. Voor ons is het ideaal om te analyseren welk vlees we in de kuip hebben.”

Transfers

Op het transferfront wordt op het Lisp intussen naarstig gewerkt achter de schermen. Zowel binnen de bestaande groep als qua nieuw spelersmateriaal zijn er nog enkele dossiers hangende. “Qua nieuwe jongens is het nog wat wachten tot het einde van de competitie in de verschillende reeksen om dossiers concreet te maken. Maar we zijn zeker hard aan het werken aan de kern voor volgend seizoen.”

De komende drie weken wordt er van maandag tot en met donderdag getraind. Op vrijdag volgt telkens een oefenmatch achter gesloten deuren, waarbij de aanwezige spelers het onder meer opnemen tegen Young Reds en de beloften van Union. De weekends zijn vrij.

MEER OVER Challenger Pro League

Meer sportnieuws