Minister van Werk Kris Peeters (CD&V).
Volledig scherm
Minister van Werk Kris Peeters (CD&V). © BELGA

Kris Peeters: "Hervorming werkloosheidsuitkering zal niet tot armoede leiden"

Een "meer efficiënte" degressiviteit van de werkloosheidsuitkeringen zal werklozen niet in de armoede storten. Dat heeft minister van Werk Kris Peeters (CD&V) vandaag verklaard in de Kamer. 

46 reacties

  • raymond van der craen

    6 jaar geleden
    Kris Peeters na de verkiezingen spreken ze niet meer van u!
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    En ja wie zal alle 50-55+++aanwerven De minister misschien;; Indien werk zullen de meeste wel graag doen hoor!!
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    @vanaeken jokke: en jij gaat ze allemaal een job geven?Daar gaat het niet om, wel om de afbraak van SZ waar werkenden voor betalen als ze hun job zouden verliezen zoals nva voorstelt.Als vlaming met baksteen in de maag krijg je dan ook zelfs geen ocmw en verzeilen vele vlamingen in armoede.
  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    Waarom zouden ze in armoede vervallen ze kunnen toch gaan werken maar daar zullen de correcte linkse nog niet aan gedacht hebben.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    het zijn enkel mensen die gewerkt hebben men x,iemand die nooit meer dan via stad zijn doptijd gewerkt heeft krijgt zijn 950€+allerlei voordelen-woonst- Enkel wie samen woont (500€)of een eigendom gekocht (sparen)kan niet van OCMW genieten+ geen woonst- zelfde met mensen die na een ongeluk of ziekte gehandicapt worden krijgen ook nooit meer om de 5 jaar aangepast naar beneden (indien meer dan 10jaar gewerkt)!