In alle leeftijdsgroepen blijft het gebruik van de smartphone stijgen, maar bij de 18- tot 24-jarigen heeft de groei bijna zijn limiet bereikt. "Zo goed als elke jongvolwassene bezit nu een smartphone. Vijf jaar geleden ging het nog om 59%. Het toestel dient vooral om korte video's te bekijken.
Volledig scherm
PREMIUM
In alle leeftijdsgroepen blijft het gebruik van de smartphone stijgen, maar bij de 18- tot 24-jarigen heeft de groei bijna zijn limiet bereikt. "Zo goed als elke jongvolwassene bezit nu een smartphone. Vijf jaar geleden ging het nog om 59%. Het toestel dient vooral om korte video's te bekijken. © Thinkstock

Smartphone is nieuwe tv: 4 op de 10 jongeren kijken dagelijks filmpje op gsm

Voor het eerst hebben we meer smartphones dan laptops. Meer dan acht op de tien Belgen beschikken nu over een slimme telefoon. Van de jongvolwassenen maakt zelfs 96% gebruik van een smartphone. Ze kijken vooral videofilmpjes op hun toestel. De smartphone is daarmee de nieuwe televisie geworden.

4 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Hun Smartphone verslaving is beangstigend.
  • Peter Nols

    5 jaar geleden
    Het is eerder het einde van het lineair kijken, iets wat ik zelfs als zestiger al lang niet meer doe, men kan ook nog altijd vanaf zijn smartphone streamen of casten naar een TV-scherm. Onbegrijpelijk dat er nog mensen uren verliezen met lineair kijken ipv vlug de interessantste item uit te pikken.
  • Ronny Cockuyt

    5 jaar geleden
    Naar een film kijken op je smartphone is ook wel niet zeer aangenaam,de meeste mensen willen een groot tv scherm om naar films te kijken.
  • Daniel Corstjens

    5 jaar geleden
    Jazeker,ook voor de oudere generatie! Zo kunnen wij ook eens naar het nieuws kijken ipv ons heel leven op het werk door te brengen!
  1. PREMIUM

    Goffin schrijft zich in voor ATP Washington

    Ook al wordt er pas eind van de maand een beslissing omtrent het doorgaan van de US Open (31 augustus) verwacht en toonde David Goffin (ATP 10) afgelopen weekend nog zijn scepsis, toch liet de Luikenaar niets aan het toeval over en schreef hij zich in voor de Citi Open in Washington (13 augustus), het eerste toernooi op de ATP-kalender na de lockdown. Goffin is op het ATP 500-toernooi in goed gezelschap, want ook onder anderen Daniil Medvedev (ATP 5), Stefanos Tsitsipas (ATP 6), Roberto Bautista Agut (ATP 12), Diego Schwartzman (ATP 13), Karen Khachanov (ATP 15), Denis Shapovalov (ATP 16), Christian Garin (ATP 18), Felix Auger-Aliassime (ATP 20) en Kei Nishikori (ATP 31) staan op de inschrijvingslijst. Grigor Dimitrov (ATP 19), die enkele weken geleden als eerste speler positief testte tijdens de Adria Tour, meldde gisteren dan weer dat hij genezen en coronavrij is én uitkijkt naar de US Open. Als dat toernooi tenminste doorgaat. (FDW)
  1. PREMIUM

    Foto op achtergela­ten gsm breekt inbreker zuur op

    Een twintiger is veroordeeld tot twee jaar cel voor verschillende inbraken en diefstallen. Hij verloor bij één van die pogingen zijn gsm, wat hem uiteindelijk de das om zou doen. In de nacht van 7 op 8 maart wilde de man een woning in Zaventem binnendringen. Hij slaagde erin een rolluik te forceren en het raam in te slaan. Maar door het lawaai dat hij gemaakt had, wekte hij de bewoner. Tijdens z'n vlucht viel zijn gsm uit zijn zak. De gealarmeerde politie vond een foto van de dader op de gsm en stuurde deze meteen door naar alle patrouilles. Met succes, want even later kruiste één van die patrouilles een verdachte man die wel erg leek op de man op de foto. Die probeerde nog te vluchten, maar dat kon niet baten. In zijn rugzak troffen de agenten gsm's, juwelen en laptops aan. Deze konden gelinkt worden aan twee andere inbraken en enkele diefstallen in de Brusselse metro. (WHW)