Champions League basketbal: blijven de Antwerp Giants op koers voor kwalificatie?

Met de achtste speeldag start vanavond de terugronde van de Champions League. In poule C wil Antwerp Giants in eigen midden tegen Lietkabelis op schema blijven voor de vierde stek. Oostende wil in het Griekse Patras bevestigen en oprukken naar de zesde plaats.

cpm/rpo

Antwerp Giants doet het in het debuutseizoen in de Champions League schitterend en staat met 3 op 7 op een gedeelde vierde stek. “We spelen nu tweemaal Europees in de Lotto Arena. Winnen we twee keer, doen we mee voor een stek in de top 4 en kwalificatie voor de 1/8ste finales van de Champions League. Eerst nu vanavond (20 uur) bevestigen tegen een vernieuwd (nieuwe coach en vier nieuwe spelers, red.) Lietkabelis is de boodschap,” is de met een comeback uitpakkende Hans Vanwijn. Bij Lietkabelis geen Morrison (ex-Giants) meer. Wel de Amerikaanse guard Wilson (ex-Luik, Pepinster en Okapi Aalstar).

Oostende in Griekenland op zoek naar bevestiging

In het Griekse Patras begint Oostende aan de terugronde. “Vlak voor de interlandbreak speelden we knappe competitiematchen en wonnen we zelfs Europees in Straatsburg. Hopelijk trekken we die lijn nu door. Dat het een derde match in vijf dagen is, stoort me niet. We maakten het vorig seizoen ook mee. Maar voor onze nieuwe ploegmaats vormt dat een aanpassing”, zegt Elias Lasisi. “We hopen via de vijfde of zesde plaats na februari verder te bekeren in de Fiba Europe Cup. Daarom klimmen we met onze 2 op 7 best snel weg van de zevende positie.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen