© Isosport

Romelu Lukaku: “Ik speel bij de Rode Duivels altijd met een soort van woede in me”

Romelu Lukaku zegt op de website van Manchester United dat hij altijd met “een soort van woede” speelt voor de Rode Duivels. De kritieken die hij in zijn beginjaren kreeg, liggen hem zwaar op de maag. Zijn revanche? Goals, goals, goals. Hij telt er nu al 45 voor de nationale ploeg, liefst vijftien meer dan het vorige record. “Ik wil zoveel scoren dat niemand het record ooit nog kan breken. Dan kan ik achterover leunen en genieten van mijn gelijk.”

wic

“De eerste paar jaar die ik voor de Rode Duivels speelde, gingen niet zo geweldig”, is de Belgische topschutter aller tijden eerlijk op de website van Manchester United. “Ik heb zoveel negatiefs gehoord. Daarom speel ik altijd met een soort van woede in mij als ik voor België speel. Ik wil de criticasters hun woorden doen inslikken, en ik denk dat me dat gelukt is.”

“Nu wil ik iets winnen met de Rode Duivels, maar ook zoveel doelpunten scoren dat niemand dat record ooit nog kan verbreken. Dan kan ik achterover leunen en genieten van mijn gelijk.”

Lukaku lijkt goed op weg om zijn ambitie waar te maken: de ex-spits van Anderlecht scoorde al 45 keer voor de Rode Duivels. Dat zijn al vijftien stuks meer dan het vorige record. Bovendien is ‘Big Rom’ nog altijd maar 25 jaar oud, wat wil zeggen dat hij er hoogstwaarschijnlijk nog een flink stuk bij zal doen vooraleer hij stopt.

MEER OVER DE RODE DUIVELS