Roberto Cavalli is op zoek naar een nieuwe aandeelhouder

De Italiaanse modegroep Roberto Cavalli zit met een probleem. Clessidra, het overkoepelende bedrijf, is momenteel op zoek naar een nieuwe investeerder. Dat meldt nieuwsagentschap Reuters.

vwh

Volgens verschillende bronnen heeft het moederbedrijf financieel adviesbureau Rothschild ingehuurd om een partner te vinden die wil investeren in een minderheidsaandeel bij Roberto Cavalli. Clessidra zelf bezit 90 procent van de aandelen en is naar verluidt niet van plan om die te verkopen.

In 2017 kampte Cavalli met tegenvallende omzetcijfers. Die bedroeg 152 miljoen euro na een daling van 1,8 procent. Het Italiaanse bedrijf hoopt dat de tegenslag tijdelijk was en voorspelt dat ze eind 2018 weer op schema zitten om het merk verder uit te breiden.

Cavalli is niet het enige luxemerk dat met een vervelende periode werd geconfronteerd. Eerder deze week raakte bekend dat het Franse Carven zich op de rand van het faillissement bevond en net op tijd werd gered. Bij het Amerikaanse label Alexander Wangis er momenteel een vacature voor CEO. Lisa Gersh hield de job al na een jaar voor bekeken. Wang zelf springt tijdelijk in.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer