“Natuurlijke selectie”: Club-trainer Nicky Hayen kiest opnieuw voor Simon Mignolet tussen de palen als vervanger voor (licht) geblesseerde Nordin Jackers

© Isosport

Enigszins een verrassing in de basis bij Club Brugge voor de topper tegen Antwerp: Simon Mignolet. De voormalige Rode Duivel kreeg de voorkeur op Nordin Jackers, die naast de ploeg viel met een lichte blessure. Dat bevestigde Club-trainer Nicky Hayen net voor de aftrap.

Marnix Taes

Net voor de partij bevestigde Club-trainer Nicky Hayen de blessure van zijn doelman. “Nordin Jackers heeft gisteren inderdaad een lichte blessure opgelopen op de training en daarom zal Simon Mignolet zijn plaats in doel innemen.”

Jackers nam in afwezigheid van de voormalige Rode Duivel de honneurs waar in het Brugse doel en deed dat met verve. De 26-jarige Belg keepte enkele sterke partijen en kreeg ook tegen Fiorentina in de halve finales van de Conference League de voorkeur. “Jackers zat inderdaad in een heel goede flow en met Mignolet hadden we nog een topkeeper op de bank. Daardoor zaten we in een luxesituatie, maar laten ons zeggen dat er nu een natuurlijke selectie heeft plaats gevonden.”

De vraag rijst natuurlijk of Hayen ook voor Mignolet had gekozen, mocht zijn concurrent niet geblesseerd uitgevallen zijn. “Mignolet kan inderdaad niet eeuwig op de bank blijven zitten, maar mijn keuze hoef ik hier niet toe te lichten, want ze is er niet. Vandaag kies ik voor Mignolet, maar in het algemeen heb ik gewoon alle vertrouwen in mijn doelmannen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen