ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Steeds meer zelfstandigen blijven ook na hun pensioen aan het werk

Het aantal zelfstandigen dat nog werkt na hun pensioen is op vijf jaar tijd met een derde gestegen, zo blijkt uit cijfers van ondernemersorganisatie NSZ.

137 reacties

  • J. VAN SCHUERBEECK

    6 jaar geleden
    Het pensioen zou in verhouding moeten staan tot wat men afgedragen heeft. Ik heb een klein pensioen ondanks het feit dat ik zeker twintig jaar te veel afgedragen heb. Het teveel gaat naar solidariteit. Ik heb echter geen 45 jaar gewerkt en verlies hierdoor heel wat pensioen. Wat ik teveel afdragen heb dat ben ik wel kwijt. Die dat te weinig afgedragen hebben die krijgen wel bij. Zeer rechtvaardig.
  • Stefanie van Dijk

    6 jaar geleden
    Dit systeem klopt ook van geen kant! Waarom niet eens bij de buren kijken, in Nederland 1 algemeen AOW pensioentje voor iedereen, en de rest zelf bijsparen via werkgever ofwel helemaal zelf, als je dan te weinig hebt als zelfstandige heb je gewoon niet nagedacht over je oude dag voorziening. Maar nee, hier blijven ze vasthouden aan een systeem wat werkeloze meer pensioen doet geven dan iemand die parttime gewerkt heeft en ook meer dan zelfstandigen, krom!
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Wat een leugenaars! Het (onterechte!) pensioen voor zelfstandigen is intussen zelfs méér dan voor de gemiddelde werknemer: 1.525,60€ Gezin/1.405,28€ alleenstaande!Maar er wordt rekening mee gehouden dat zelfstandigen hun 'levensstijl' zouden moeten kunnen behouden: kast van een huis en verder met de porsche kunnen paraderen,dewelke ze vergaard hebben door al de fiscale foefkes tijdens hun 'harde werken' op de kap van hun belastingbetalende personeel!
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Tot de laatste centiem betalen loontrekkenden hun belastingen. Zelfstandigen hebben jarenlang gefraudeerd, hun zwart geld opgespaard en opgebrast. Nu zouden ze nog hetzelfde pensioen willen? Kennen die nog helemaal geen schaamte. Ze zijn helemaal niet verplicht verder te werken, dat ze hun spaarpot aanspreken zoals alle andere gepensioneerden.
  • Jeff Smulders

    6 jaar geleden
    Waarom moeten die zgn. Ambtenaren € 2600 hebben, wij hebben dat betaald via het stelende belastingsysteem ook hun salarissen. Krijgen ze dat omdat ze die zgn. parlementaire schijndemocratie mee instand hebben gehouden. Waarom krijgen ambtenaren extra's? Tja kim jung u houdt ook zijn systemen met goede betalingen aan de onderhouders van zijn systeem in stand. Nog is het verschil de onderdrukkingsmethode maar we wachten af.