Een Franse politieker stelt voor om mountainbiken in het bos te verbieden tijdens de jacht, zo'n vier maanden per jaar.
Volledig scherm
Een Franse politieker stelt voor om mountainbiken in het bos te verbieden tijdens de jacht, zo'n vier maanden per jaar. © Getty

Opnieuw fietser neergeschoten door jager in Frankrijk, politicus roept op “om mountainbiken te verbieden tijdens jachtseizoen”

BuitenlandIn Frankrijk is zondag opnieuw een mountainbiker neergeschoten door een jager. Hij kreeg een kogel in de schouder en is zwaargewond. Vorige week werd in de Franse alpen al een Britse mountainbiker doodgeschoten. Een parlementslid stelt voor om mountainbiken in het bos te verbieden tijdens de jacht.

103 reacties

  • Dina Hessel

    5 jaar geleden
    350 doden??!! Die zijn echt op hun hoofd gevallen! Toch niet normaal dees!
  • Peter Tijdgad

    5 jaar geleden
    Beiden verbieden dan gebeuren ook geen ongelukken !
  • Dirk N.M. Van Caekenberghe

    6 jaar geleden
    En zeggen dat er vele wandel- en fietspaden langs waterwegen liggen, die “jaagpad” worden genoemd. Blijkbaar nemen de jagers dat wat al te letterlijk op!
  • Nico De Smet

    6 jaar geleden
    Jacht verbieden is de énige oplossing.
  • Jil Heirman

    6 jaar geleden
    Ja, verbied het mountainbiken, lekker de wereld op z’n kop.
  1. Jager schiet per ongeluk mountainbiker dood. Zijn zus en moeder reageren -vreemd genoeg- opgelucht
    Ongeval

    Jager schiet per ongeluk mountainbi­ker dood. Zijn zus en moeder reageren -vreemd genoeg- opgelucht

    Tragische dood voor Mark Sutton: de 34-jarige mountainbiker werd vorige zaterdag per ongeluk doodgeschoten in de Franse Alpen door een jager. Die dacht dat hij op dat moment een wild dier in het vizier had. De moeder en de zus van het Britse slachtoffer reageren gek genoeg net bijzonder opgelucht. “Die man heeft ons een plezier gedaan. Hij was een monster. We zijn blij dat hij dood is”, klinkt het.
  2. LIVE GAZA. “Alle partijen bereid tot nieuwe gesprekken wapenbestand” - Aanleg tijdelijke pier voor kust van Gazastrook is af, maar slecht weer belet installatie
    Play
    LIVE
    847

    LIVE GAZA. “Alle partijen bereid tot nieuwe gesprekken wapenbe­stand” - Aanleg tijdelijke pier voor kust van Gazastrook is af, maar slecht weer belet installa­tie

    Geen bestand, maar nog meer oorlogsgeweld: Tel Aviv kiest voor de aanval. Vorige nacht vonden aanhoudende bombardementen plaats en Israëlische tanks vielen Rafah binnen. Voorlopig is sprake van 27 doden. “De antiterreuroperatie is plaatselijk en in omvang beperkt”, stelt het Israëlische leger. Ruim een miljoen ontheemde Palestijnen zouden schuilen in de stad. “Er moet een rode lijn zijn”, stelt minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit). Dinsdagavond meldt een Egyptische zender dat alle strijdende partijen bereid zijn om opnieuw met elkaar te spreken over een wapenbestand. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.