© Eric Bervoets

UNIZO overhandigt ondernemersprioriteiten aan alle politieke partijen

Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2018 heeft UNIZO Leopoldsburg op maandag 19 februari alvast hun dossier met ondernemersprioriteiten overhandigd aan de lokale politieke partijen.

Eric Bervoets

Economie is de motor van iedere gemeente en die motor wordt aangedreven door alle ondernemers, in alle sectoren, van klein naar groot, van jong tot oud. Elk van deze ondernemers die gevestigd is in Leopoldsburg, wil het beste voor zijn onderneming. Zij vragen aan het toekomstig gemeentebestuur om een krachtig economisch beleid te voeren. De ondernemers geven aan de gemeente ook iets in de plaats. De gemeente kan op hen rekenen voor het creëren van arbeidsplaatsen, het aanbieden van producten en diensten, het voorzien van hotels, restaurants en cafés, het vrijetijdsaanbod, het financieel ondersteunen van de lokale verenigingen, het organiseren van evenementen, het aantrekken van nieuwe inwoners, bezoekers en toeristen en nog zoveel meer.

De vijf prioriteiten voor de ondernemers in Leopoldsburg zijn:1. Verdere ontwikkeling van een duidelijke visie voor wat betreft ruimtelijke ordening en mobiliteit voor de centra en de periferie, met bijhorende actieplannen en timing.

2. Ondernemers verder betrekken in de adviesraden en rekening houden met de gebrachte adviezen en bijhorende transparantie.

3. Een volwaardige dienst economie of ondernemersloket voor een professioneel en positief onthaal- en begeleidingsbeleid voor alle ondernemers. Tevens extra inzetten op communicatie voor de nodige transparantie en openheid.

4. Veiligheid is ook een prioriteit: meer preventieve controles, meer blauw op straat en strenger en kordater optreden bij sluikstorten en zwerfvuil.

5. Een faire en stabiele fiscaliteit en ook oproep om de belastingen naar de ondernemers zeker niet te verhogen.

UNIZO Leopoldsburg staat klaar om, met zij die starten op 1 januari 2019, de handschoen op te nemen en de volgende zes jaar constructief mee te werken aan een sterk economisch beleid voor Leopoldsburg.

Het volledig dossier kan u raadplegen op www.unizo.be/Leopoldsburg

Op de foto van links naar rechts: Liesbeth Jaspers (UNIZO Leopoldsburg), Ronald Peeters en Fred Van Dromme (Vlaams Belang), Danny Bloemen (PRO), Patrick Noelanders en Tom van de Kerkhof (GROEN), Gilbert Hulsmans en Lieve Pernet (SP.A), Marleen Kauffmann (CD&V), Sofie Maes (UNIZO Leopoldsburg), Toni Fonteyn en Jean-Jaques Stoops (N-VA).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer