In Heers verhuisde de Buitenspeeldag voor één keer naar de gemeentelijke sporthal.© frmi

© frmi

© frmi

thumbnail: In Heers verhuisde de Buitenspeeldag voor één keer naar de gemeentelijke sporthal.
thumbnail:
thumbnail:

Buitenspeeldag omgetoverd tot Binnenspeeldag voor 322 kinderen in Heers

Heers -

Geen streep door Buitenspeeldag in Heers, maar een lekker droog en minstens even plezant alternatief in sportcentrum De Raes.

Frank Missotten

Woensdagmiddag gingen de schermen op weer zwart voor de 17de editie van Buitenspeeldag. Naar goede gewoonte trekken de Vlaamse kinderen dan naar buiten om te gaan ravotten, maar de weergoden beslisten er dit jaar anders over. In Heers verhuisde de Buitenspeeldag voor één keer naar de gemeentelijke sporthal.

“Onze buitenspeeldag werd een binnenspeeldag, want we verplaatsten het speelfeest gewoon naar de sporthal waar we dezelfde spelletjes en activiteiten aanboden”, vertelt burgemeester Kristof Pirard. “Zo konden de kinderen zich naar hartenlust uitleven op grote springkastelen en een hindernissenbaan, zich laten grimeren of eendjes vissen. Voor ieder kind hadden we twee drankjes, een ijsje en frietje voorzien. We mochten liefst 322 kinderen verwelkomen. Met de hulp van jeugdverenigingen KSA Habiba en Chiro Vechmaal en de begeleiders van de buitenschoolse kinderopvang werd het nog een echte topeditie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer