© EWT

Herentalse Manon Stragier pakt tweede opeenvolgende dubbel met Asterix Avo Beveren: “Een serieuze opluchting”

Beveren -

Asterix Avo Beveren heeft voor het tweede opeenvolgende jaar de dubbel gewonnen. In eigen sporthal versloeg het Tchalou in de derde en beslissende wedstrijd. “We wisten dat we niet over hen heen zouden lopen.”

Lieven Verheyen

“Dit is toch wel een serieuze opluchting”, gaf kapitein Manon Stragier na het ontvangen van de beker grif toe. “We wisten dat het een totaal andere wedstrijd zou worden dan afgelopen zaterdag. En dat we geen tweede keer over hen heen zouden lopen. Dat is ook gebleken. Al vrij snel waren we in de eerste set op achtervolgen aangewezen. Uiteindelijk ging die set met 23-25 ook naar de bezoekers.”

LEES OOK. Sportkoppel Manon Stragier (Asterix Beveren) en Jari De Busser (Lommel) hopen op dubbel feest: “Jammer dat we onze intense momenten niet altijd kunnen delen”

Ook de tweede set was zeer gelijkopgaand. Geen van beide teams wist een echte kloof te slaan. Tot Asterix Avo in de slotfase toch beter bestand was tegen de druk (25-21). “Stress speelde zeker een rol. Het was een enorm vermoeiende wedstrijd. Met lange rally’s. Mijn spieren voelen ook volledig kapot aan. Hetzelfde in de derde set, die we met 25-21 winnend wisten af te sluiten. Halverwege de vierde set brak dan bij hen de veer. Daar ben ik best tevreden over. Want een vijfde set kon alle kanten uit.”

Geen tijd voor vakantie

De 25-jarige aanvalster blijft Asterix Avo ook volgend jaar trouw. Voor het achtste seizoen maar liefst. “Hopelijk slagen we er dan in voor de derde opeenvolgende keer titel en beker te winnen. Al gaan we dan weer met dit Tchalou rekening moeten houden. Ook zij zullen dan weer een sterke ploeg op de mat brengen.” Wie denkt dat Stragier nu aan vakantie toe is, heeft het mis. “Ik trek volgende week met de nationale ploeg richting Bulgarije. Van rusten zal er niet veel in huis komen. Maar dat is niet erg.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Volleybal