Freya Van den Bossche bij Luk Alloo: “Op vlak van welzijn gaat het al 20 jaar van kwaad naar erger”

Televisiemaker Luk Alloo interviewt elke dag een politicus. Freya Van den Bossche mocht de spits afbijten. “Ik vind niet dat de Vlaamse regering het goed heeft gedaan”, zegt ze. En minister Frank Vandenbroucke zou ze vergelijken met… Romelu Lukaku.

1 minuut

Van den Bossche krijgt van Alloo één minuut de tijd om zich voor te stellen aan de (jonge) lezers. “Wanneer het even minder goed met je gaat, op iemand kunnen terugvallen. Dat vinden wij belangrijk: dat er steun is voor jou en dat die betaalbaar is.”

300 miljard euro

Stel dat je plots een zak geld van 300 miljard euro mag besteden? “Als je daarmee ineens de schulden van ons land kan aflossen, kan je elk jaar opnieuw 6 miljard extra uitgeven.”

Gezegd is gezegd

In 2005 zei je dat je oorlogsverslaggever zou willen worden, blijf je daarbij? “Als de politiek er niet was geweest, was de kans heel groot dat ik de journalistiek was ingegaan.”

Korte vragen

Wat zou de 18-jarige Freya tegen jou zeggen? “Dat ik nog iets franker mijn gedacht zou mogen zeggen af en toe.”

De waarheid

Vind je dat de Vlaamse regering het goed heeft gedaan? “Ja, maar ik kijk vooral naar welzijn: al twintig jaar gaat het daar van kwaad naar erger.”

Waarom

Waarom moet de burger op Vooruit stemmen? “Vooruit is dé partij die wakker ligt van koopkracht. Dat betekent dat mensen genoeg over houden op het eind van de maand.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen