© Photo News

Schwartzman en Gasquet plaatsen zich voor halve finales op European Open in Antwerpen

De Argentijn Diego Schwartzman (ATP 17) heeft zich vrijdag als eerste geplaatst voor de halve finales van de European Open in Antwerpen (hard/612.755 euro). Even later volgde ook De Fransman Richard Gasquet (ATP 28).

Diego Schwartzman (ATP 17) haalde het in de kwartfinales met 6-4 en 6-3 van het Franse vijfde reekshoofd Gilles Simon (ATP 32). De wedstrijd duurde 1 uur en 36 minuten.

In de halve finales treft Schwartzman de winnaar van het duel tussen het Franse zesde reekshoofd Gaël Monfils (ATP 38) en de Canadees Vasek Pospisil (ATP 79).

Schwartzman schopte het in de eerste twee edities van de European (2016 en 2017) telkens tot in de finale. In de eerste editie moest hij in de eindstrijd zijn meerdere erkennen in de Fransman Richard Gasquet. Vorig jaar was een andere Fransman, Jo-Wilfried Tsonga, te sterk in de finale.

Ook Gasquet naar halve finales

Gasquet schopte het ook tot in de halve finales. Het vierde reekshoofd, in 2016 winnaar van het toernooi in Antwerpen, versloeg de Duitser Jan-Lennard Struff (ATP 58) in de kwartfinales in drie sets met 6-4, 6-7 (4/7) en 7-6 (11/9). De intense wedstrijd duurde 2 uur en 16 minuten.

Het was het tweede duel tussen beide spelers. Twee jaar geleden stonden ze al eens tegenover elkaar in de kwartfinales van de European Open. Ook toen trok Gasquet aan het langste eind, weliswaar in twee sets. Gasquet neemt het bij de laatste vier op tegen ofwel het Britse topreekshoofd Kyle Edmund (ATP 15) ofwel de Wit-Russische qualifier Ilya Ivashka (ATP 97

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer