Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen.
Volledig scherm
Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen. © X

Groet de opperpinguïn: Elon Musk drijft spot met rivalen na grote panne

De storing bij Facebook en Instagram is na anderhalf uur opgelost. Gebruikers hebben weer toegang tot de apps, bevestigde Meta-woordvoerder Andy Stone. Een “technisch probleem” lag aan de oorzaak. Elon Musk, de grote baas van X, maakte handig gebruik van de panne om de spot te drijven met zijn rivalen.

  1. Voormalig jeugdvoetbaltrainer (27) had al verbod op sociale media, maar kon het cyberlokken niet laten: “Onze zoon durft niet meer buiten te komen”
    PREMIUM

    Voormalig jeugdvoet­bal­trai­ner (27) had al verbod op sociale media, maar kon het cyberlok­ken niet laten: “Onze zoon durft niet meer buiten te komen”

    Hij had een voorwaardelijke celstraf van 3 jaar boven zijn hoofd hangen en mocht niet meer op sociale media. Maar toch begon een 27-jarige man uit Kortrijk bijna meteen na zijn vrijlating opnieuw online te chatten met minderjarigen. Hij vroeg hen naaktfoto’s en liet hen in ruil voor virtuele muntjes perverte video-opdrachten uitvoeren. “Voor hem was het misschien een spelletje maar de impact op ons gezin is groot”, getuigden de ouders van een 9-jarig slachtoffer.
    Zwevegem, Kortrijk, Harelbeke
  2. LIVE. Kans groeit dat delen van Vlaanderen aan het ergste regenweer ontsnappen, nu al ellenlange file op snelwegen
    LIVE

    LIVE. Kans groeit dat delen van Vlaanderen aan het ergste regenweer ontsnappen, nu al ellenlange file op snelwegen

    Het einde van de regen en wateroverlast lijkt nog niet in zicht, maar de kans groeit dat delen van Vlaanderen aan het ergste regenweer zullen ontsnappen. Deze namiddag en avond worden we nog geconfronteerd met regen en buien. Die gaan soms gepaard met onweer en hevige neerslag. “Vooral in het noorden en oosten van het land”, aldus weerman David Dehenauw. Voor de provincies Antwerpen, Limburg en Luik is code geel afgekondigd. Daar kunnen lokaal hevige onweersbuien losbarsten, met tientallen liter water per vierkante meter in één of enkele uren. Volg alles in onze liveblog.