Israëlische soldaten schieten Palestijnen dood op West Bank

Nieuws
anp
zaterdag 27 april 2024 om 22:34
Afbeelding
beeld anp

Israëlische militairen hebben zaterdag op de bezette Westelijke Jordaanoever twee Palestijnen doodgeschoten die volgens het leger vanuit een voertuig het vuur op hen hadden geopend. Dat gebeurde bij een bewakingspost in de buurt van de stad Jenin.

Een legerwoordvoerder toonde een foto van twee automatische geweren die bij de aanval op de soldaten zouden zijn gebruikt. De Jenin Brigade bevestigde dat de schutters lid waren van deze koepelorganisatie, waartoe ook milities van Hamas en Islamitische Jihad behoren.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Opnieuw corruptieonderzoek naar hoge Chinese topfunctionaris

De Chinese autoriteiten doen opnieuw onderzoek naar corruptie door een hooggeplaatste overheidsfunctionaris. Nu gaat het om het plaatsvervangend hoofd van de State Tobacco Monopoly Administration, die toezicht houdt op de tabaksindustrie in China.

Afbeelding

Zondag trekken opnieuw fikse onweersbuien over het land

Na een enigszins droge onderbreking op zaterdag, moeten we zondag opnieuw rekening houden met fikse buien. Volgens Weeronline staan stevige regen- en onweersbuien op het programma.

Afbeelding

Soort bacterie water Achterhoek bekend, later zaterdag testuitslag

De drinkwatervervuiling in delen van de Achterhoek betreft enterococcen (poepbacteriën), laat een woordvoerder van waterbedrijf Vitens zaterdag weten. Het is nog steeds onduidelijk wat de oorzaak van de vervuiling is.

Afbeelding

Italië trekt miljoenen uit voor UNRWA

Italië maakt weer geld vrij voor de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen, de UNRWA. Dat heeft minister Antonio Tajani (Buitenlandse Zaken) bekendgemaakt na een ontmoeting met de Palestijnse premier Mohammad Mustafa.

Afbeelding

Israël bombardeert Rafah na uitspraak hoogste VN-hof

Israël heeft zaterdag luchtaanvallen uitgevoerd op doelen in Rafah in de Gazastrook. De bombardementen volgen op een uitspraak van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag, dat juist had opgedragen het offensief in die zuidelijke stad te stoppen.

Afbeelding

Duitse minister waarschuwt voor handelsoorlog met China

De Duitse minister van Financiën Christian Lindner waarschuwt voor een handelsoorlog met China. Volgens hem kennen handelsoorlogen alleen maar verliezers en kunnen ze niet worden gewonnen.