Weer aanhoudingen bij pro-Palestijnse acties op universiteiten VS

Nieuws
Bijna tweehonderd actievoerders zijn zaterdag aangehouden bij nieuwe pro-Palestijnse protesten op Amerikaanse universiteiten, melden media in de VS. De arrestaties waren op de Northeastern University in Boston, de Arizona State University en de Indiana University, schrijft The New York Times.
anp
zondag 28 april 2024 om 03:08
Afbeelding
beeld anp

Demonstranten hadden op de onderwijsinstelling in Boston een tentenkamp opgezet. De directie vroeg hen te vertrekken, maar dat weigerden ze. Zaterdag heeft de politie het kamp afgebroken en 102 activisten aangehouden. In Arizona werd een kampement op de universiteit afgebroken, 69 mensen werden meegenomen. Ook in Indiana greep de politie in. Opgebouwde tenten werden verwijderd en 23 actievoerders zijn aangehouden.

De landelijke protestgolf begon aan de Columbia University, waar vorige week tientallen betogers werden opgepakt nadat de universiteitsautoriteiten de politie erbij haalden. Sindsdien zijn op steeds meer universiteiten in de VS soortgelijke acties gehouden en al meer dan zevenhonderd betogers gearresteerd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Buitenlandse media over Klein: een favoriet naar huis gestuurd

Dat Joost Klein niet mag meedoen aan de finale van het Eurovisie Songfestival is ook groot nieuws in het buitenland. Het Britse BBC schrijft dat 'de artiest naar huis is gestuurd' en noemt de Nederlander een van de favorieten die de wedstrijd dit jaar had kunnen winnen.

Afbeelding

Gräper: diskwalificatie Klein teleurstelling voor ons allemaal

De diskwalificatie van de Nederlandse songfestivalinzending Joost Klein is "een teleurstelling voor ons allemaal". Dat laat staatssecretaris Fleur Gräper van Cultuur en Media weten. Dat besluit valt "enorm zwaar. In de eerste plaats voor Joost."

Afbeelding

Honderden herdenken op de Dam Palestijnse dag van 'catastrofe'

Op de Dam in Amsterdam hebben zich enkele honderden mensen verzameld voor de herdenking van 76 jaar Nakba, ofwel de catastrofe. Op deze dag wordt herdacht dat in 1948 na het ontstaan van de staat Israël honderdduizenden Palestijnen werden verdreven of op de vlucht sloegen.

Afbeelding

RTL Boulevard komt met extra uitzendingen over Joost Klein

RTL Boulevard komt zaterdagmiddag met twee extra uitzendingen over de diskwalificatie van Joost Klein. Dat laat een woordvoerder van RTL weten. De extra uitzendingen zijn om 16.00 en 17.00 uur en duren allebei tien minuten.

Afbeelding

Organisatie feest Leeuwarden nodigt Joost Klein uit op te treden

De organisatie van de 'Europaparty' heeft zanger Joost Klein uitgenodigd om zaterdagavond op te treden in Leeuwarden. Dat laat organisator Sipke Jan Bousema weten. Klein kreeg rond het middaguur te horen dat hij niet mag optreden op het songfestival.

Afbeelding

Rusland claimt 'bevrijding' van zes Oekraïense dorpen

Het Russische ministerie van Defensie meldt dat het zes dorpen heeft 'bevrijd' in het oosten van Oekraïne. Vijf van de dorpen liggen bij de Russische grens op enkele kilometers ten noorden van de stad Charkiv, waar Rusland vrijdag is gestart met een nieuw grondoffensief.