© Mercedes F1 team

"Lewis Hamilton zal terugvechten!"

Lewis Hamilton mag dan geen al te best begin van het nieuwe F1-seizoen meemaken, volgens voormalig teamgenoot Nico Rosberg moeten zijn concurrenten op hun hoede zijn en zo veel mogelijk profiteren.

F1journaal.be

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In 2016 won Nico Rosberg zijn eerste en enige wereldtitel. De Duitser haalde het toen in een directe strijd met teamgenoot Lewis Hamilton. Rosberg weet dan ook als geen ander hoe je de strijd met Hamilton moet aangaan.

Volgens Rosberg moeten de concurrenten van Hamilton zo veel mogelijk profiteren terwijl Hamilton zich niet in zijn element voelt. De Brit zal volgens Rosberg immers terugvechten en dan is Hamilton volgens hem op zijn gevaarlijkst.

"Wanneer het niet perfect loopt, dan begint hij zijn focus en motivatie wat te verliezen en ondervindt hij wat problemen," aldus de Duitser. "Dat zijn de races waarin je maximaal moet profiteren."

"Lewis keert immers altijd terug. Wanneer hij terugkeert, is hij meestal zo enorm sterk dat hij bijna onverslaanbaar is."

Door de aanrijding tussen Verstappen en WK-leider Sebastian Vettel staat Hamilton ondanks zijn mindere prestaties op slechts negen punten van de Duitser.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer