Parijs

Wieken van Parijse cabarettheater Moulin Rouge afgebroken

De wieken van het cabarettheater Moulin Rouge zijn afgelopen nacht op straat gevallen in Parijs. Niemand raakte gewond.

lto

De buurtbewoners keken donderdagochtend verbaasd op toen ze de metalen wieken van de Moulin Rouge op straat zagen liggen. Volgens de brandweer waren ze tussen 2 en 3 uur vannacht losgekomen en op straat gevallen. In hun val van zo’n tien meter sleurden ze de eerste drie letters ‘MOU’ van Moulin Rouge mee. Ook de voorgevel van het gebouw in de toeristische wijk Pigalle raakte beschadigd, maar volgens de brandweer is er geen instortingsgevaar. Niemand raakte gewond. De show van woensdagavond was al afgelopen voor de wieken naar beneden kwamen.

Beelden tonen hoe de wieken verwrongen op straat liggen. Ze werden ondertussen afgevoerd.

© afp

“Parijs zonder molen is als Parijs zonder Eiffeltoren”, reageert André Duval, die al vijftig jaar in de wijk woont en vroeger nog voor de Moulin Rouge heeft gewerkt, aan Le Parisien. “Ik ben benieuwd naar de reactie van de duizenden toeristen die elke dag komen kijken.”

Hoe de wieken konden loskomen, is nog onduidelijk. Fanny Rabasse, woordvoerder van de Moulin Rouge, zegt dat ze “geen verklaring heeft”. “De wieken zijn zeer goed onderhouden, één keer per week komt een technicus het mechanisme controleren.”

Het cabaret werd in 1889 ingehuldigd in Parijs. Tijdens de coronacrisis onderging het gebouw een renovatie. In september 2021 opende het na zeventien maanden opnieuw de deuren.