De feiten speelden zich twee jaar geleden af in de Eikelstraat in Lier.© Joren De Weerdt

Tot twee jaar cel geëist voor schermutseling in Eikelstraat: “Slachtoffer liep hersenbloeding op en lag 36 dagen in coma”

Lier/Ranst -

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft twee jaar voorwaardelijke celstraf gevorderd voor een Lierenaar die betrokken was bij een vechtpartij in de Eikelstraat in Lier. Het slachtoffer raakte ernstig gewond bij het incident en lag 36 dagen in een kunstmatige coma.

Op 2 april 2022 ontstond er in de Eikelstraat in Lier een dispuut tussen een 34-jarige Lierenaar en 25-jarige uit Ranst. “De ene man vroeg aan de andere naar een peuk, waarmee hij eigenlijk een sigaret bedoelde. De Lierenaar nam een peuk uit de asbak en daardoor ontstond er een schermutseling waarbij er een kopstoot en een vuistslag werden uitgedeeld”, aldus de openbare aanklager. “De man uit Ranst liep bij het incident een hersenbloeding op. 36 dagen lag hij in een coma.”

Het OM vroeg een maand voorwaardelijke celstraf voor de Ranstenaar en twee jaar voorwaardelijke celstraf voor de man uit Lier. “Ik heb me gewoon verdedigd. En hij is daarbij slecht ten val gekomen. Het was een slechte reactie op een slecht moment”, reageerde de man uit Lier.

Ook de Ranstenaar nam het woord. “Dit heeft een zware impact op mijn leven gehad. Na de periode in coma moest ik nog drie weken in het ziekenhuis blijven. En nadien moest ik ook logopedie volgen.”

Vonnis op 27 mei.(tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen