Wissel van de wacht bij Salt ’n Sugar: Camille en Annick zetten succesformule met hartige wafels verder
Wissel van de wacht op zaterdag 20 april bij Salt ’n Sugar. Bodhi Goolaerts en Eva Constant verlaten het pand achter de Markt en laten de wafelijzers en recepten voor de zoete en hartige wafels over aan Annick Audenaert en haar dochter Camille. De pioniers openen zelf een nieuwe vestiging met bakkerij op het Eilandje in Antwerpen en het is de bedoeling dat er nog meer Salt ’n Sugars komen.
In 2018 serveerden bakkerszoon Bodhi en Eva hun eerste ontbijten, lunches, bubble wafels en hartige wafels. Vooral voor die laatste specialiteit, bereid met suikervrij krokante bladerdeeg uit de familiebakkerij in Sint-Job-in’t-Goor, komen de fans van heinde en ver. “We vullen die op met gerookte zalm, rundsvlees, tonijn, kip of kikkererwten legt Bodhi de formule uit.
“We hebben nu zes jaar keihard gewerkt en vonden in Serge Lamoral van Co-Pains en Bert Meeussen twee zakenpartners om het merk Salt ’n Sugar nog meer glans te geven door in heel Vlaanderen nieuwe vestigingen te openen. Wij geven zelf het voorbeeld te starten met een nieuw filiaal op het Eilandje”, aldus Bodhi.
De ambities blijken ook uit de nieuwe baseline van de zaak: The Finest Belgian Bakery and Waffels Café.
Desembrood
“We hebben de voormalige bakkerij van Toon De Klerck, destijds huisleverancier van heel wat bekende restaurants, grondig onder handen genomen en heropenen die op 27 april als Salt ’n Sugar. Naast het bekende aanbod van Schoten, zullen we daar voortaan ook zelf verse croissants en desembrood bakken en verkopen, naast een selectie uit het Co-Pains-aanbod.”
In Schoten zijn Camille en Annick helemaal klaar om een nieuw hoofdstuk te breien en te bakken aan Salt ’n Sugar in de Gelmelenstraat. Annick deed onder meer ervaring op als uitbater van de kantine van een Schotense tennisclub en heeft een neus voor organiseren. Dochter Camille komt recht van de schoolbanken en heeft een passie voor bakken. “Wie een speciale verjaardagstaart zoekt, zit bij mij aan het juiste adres”, nodigt de jonge vrouw uit.
Toplocatie
Voorlopig kijk je in Salt ’n Sugar achter de Markt van Schoten nog uit op de ruïne van de Forumgebouwen. Maar eens die werken binnen enkele jaren klaar zijn, wordt deze voormalige verloren hoek ene toplocatie.
Op de openingsdag zaterdag 20 april zijn er van 11 tot 14 uur proeverijen en drankjes in Salt ’n Sugar Schoten.
Salt ’n Sugar, Gelmelenstraat 75 in Schoten. Open van woensdag tot vrijdag 9.30-16.30u, zaterdag 9.30-16u en zondag 10-16u. Salt ’n Sugar Antwerpen, Kattendijkdok-Westkaai 28 (Eilandje). Opening 27 april. www.saltnsugar.be