zaterdag 22 september 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

SNOOKER

Brecel verdedigt vanaf maandag titel in Guangzhou

Ook al stapte hij vrijdag in Schiphol met rugpijn het vliegtuig richting Guangzhou op, toch kijkt Luca Brecel (foto) uit naar de start van het China Championship. Dertien maanden nadat zijn eerste grote profzege zijn carrière een stevige boost gaf, heeft Brecel naar eigen zeggen weer de juiste vorm te pakken.

“Mijn halve finale op het WK 6 reds heeft voor vertrouwen gezorgd, ik was tegen Ding Junhui zelfs erg dicht bij een finaleplaats”, aldus Brecel. “Jammer genoeg verloor ik daarna nipt tegen Zhou Yuelong in Shanghai maar het goede gevoel is zeker niet weg. Ik scoor weer zwaarder tussen de ballen, waardoor ik met meer zelfvertrouwen aan tafel sta.”

Brecel (WR 12) opent maandagochtend (3.30u Belgische tijd) de verdediging van zijn titel met een voorrondewedstrijd tegen Joe O’Connor (WR 107). “Als titelverdediger speel je die wedstrijd niet vooraf in Engeland, omdat je op zondag op de officiële opening wordt verwacht. Als je niet meteen verliest, is dat een voordeel omdat je extra tijd krijgt om aan de omstandigheden te wennen. Extra druk voel ik niet als titelverdediger, hopelijk zorgen de extra verplichtingen niet voor een te grote belasting.”

Eén week na het China Championship start op 1 oktober in Lommel de European Masters. Ook daar opent Brecel op maandagmiddag het tornooi tegen Daniel Wells.  (mg)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws