© RR

Inbrekers roven geld bij dagbladhandel: “Door de wegenwerken konden ze hier ongemerkt hun gang gaan”

Dagbladhandel Het Rietje kreeg zondagnacht inbrekers over de vloer. De daders braken de frisdrankautomaat buiten open en namen een grote som geld mee. De eigenares wijt de roof aan de werken in de Smissestraat.

marlies van bael

De ongeruste zaakvoerster Liesbeth Kenens van dagbladhandel Het Rietje deed gisterochtend de vreselijke ontdekking. “Het moet 5 uur in de ochtend zijn geweest toen ik de roof vaststelde. De frisdrankautomaat op de parking stond helemaal open”, vertelt Liesbeth. “Het slot was geopend en de deur geforceerd. De muntlader en het wisselgeld hebben de dieven eruit genomen. Ook met het andere geld zijn ze gaan lopen. Op de frisdrankautomaat zijn afdrukken van een koevoet te zien.”

“Inbrekers vrij spel”

Dagbladhandel Het Rietje bevindt zich in de Smissestraat in Groot-Vorst, waar al enkele maanden wegenwerken aan de gang zijn. Volgens de zaakvoerster zijn de werken indirect de oorzaak van de diefstal. “De Smissestraat is volledig afgesloten, niemand kan er nog door. Dat maakt dat de inbrekers ongemerkt hun gang konden gaan”, zegt ze. “Door de beperkte bereikbaarheid van onze winkel, blijven vele klanten weg. Dat zorgt er sowieso al voor dat het voor ons moeilijk rondkomen is momenteel. En nu dit.”

De gemeente Laakdal verspreidde gisteren een infobrief aan de bewoners van de Smissestraat met daarin de huidige stand van zaken. Intussen is de bestrating volledig uitgebroken en zijn de glijbekisting, de (onder)fundering en de straatkolken geplaatst. Ook het laatste deel van het beton is gestort voor het plateau ter hoogte van de school. Het beton moet ongeveer een maand uitharden. De aannemer is ondertussen gestart met het klinkeren van de fiets- en voetpaden die volgende maand klaar moeten zijn.

Extra politiecontroles

Burgemeester Tine Gielis en de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout zetten extra politiecontroles in in de Smissestraat en zijn volop op zoek naar de daders: “De politie heeft camerabeelden kunnen inkijken en is volop bezig met het zoeken naar de daders, we hopen dat ze deze snel kunnen klissen”, zegt burgemeester Tine Gielis. “In de toekomst gaat de politie harder en meer controleren, wat mogelijke daders moet afschrikken en de bewoners meer op hun gemak moet stellen. Wat de slechte bereikbaarheid van de handelaars betreft hebben we eveneens op onze digitale infoborden de melding geplaatst dat alle handelaars bereikbaar zijn. Als de weersomstandigheden goed zijn, dan gaan de werken niet lang meer duren. We doen er alles aan om dit zo snel mogelijk af te handelen en staan in constante communicatie met de aannemer. Met de informatiebrief willen we ook de buurtbewoners op de hoogte stellen en dat gaan we ook blijven doen.”