© atv

Plannen Parkwijk liggen andermaal onder vuur: “Willen ze er een adults only wijk van maken?”

Niel -

Oppositiepartij Vooruit én Groen heeft de plannen voor de nieuwe Parkwijk in de Matenstraat opnieuw aangeklaagd. De partij stelde vast dat het speelelement in de plannen werd geschrapt. “Er worden nieuwe voorwaarden in de omgevingsvergunning opgenomen”, reageert het gemeentebestuur.

Vooruit én Groen uitte eerder al de kritiek dat 86 woonentiteiten verdeeld over zeven woongebouwen en een ondergrondse parkeergarage voor 103 voertuigen de draagkracht qua ruimte en mobiliteit overschrijden. “Zo veel mensen en auto’s samenproppen op amper 11.000 vierkante meter in de drukke Matenstraat is geen goed idee”, bekritiseerde fractieleider Chris Ceuppens.

“We vroegen om dit megalomane project te laten inkrimpen, maar wat blijkt nu? Het bestuur liet het speelelement op de centrale ontmoetingsplaats schrappen. Liever kiezen voor appartementen dan meer ruimte voor kinderen? Willen ze er een adults only wijk van maken misschien zodat er op de volgebouwde site alvast geen overlast is van spelende kinderen? Het is andermaal duidelijk dat het winstbejag primeert.”

Schepen van Ruimtelijke Ordening Steven Mattheus (Open VLD) reageert dat er een goede verklaring voor het schrappen van de oorspronkelijke speelelementen is en dat er nieuwe voorwaarden in de omgevingsvergunning worden opgenomen. “Na de keuze voor het projectvoorstel van Motown werden de plannen verder verfijnd. We waren van oordeel dat de speelvoorzieningen die in het voorstel waren opgenomen te beperkt waren. Dat is de reden waarom we deze lieten schrappen. In de omgevingsvergunning nemen we een extra voorwaarde rond speelgelegenheid op”, verklaart hij.

“Er is ook een mobiliteitstoets gebeurd, die toont aan dat de impact zeer beperkt zal zijn. De hele site wordt autovrij met een ondergrondse bewonersparking en buurtparking. Het ontwerp, waar een aantal eisen door de kwaliteitskamer aan werd gekoppeld, werd in samenspraak met de gecoro goedgekeurd.” (bar)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV