© Evi Smets

Filet Puur wint Bilzerse Cultuurprijs 2018

Afgelopen vrijdag was de spanning te snijden in cultuurcentrum De Kimpel. Meer dan 300 aanwezigen waren getuige van de uitreiking van de Bilzerse Cultuurprijs en de Publieksprijs. Voorafgaand stond de culturele huldiging op het programma. Het tweejaarlijks initiatief van de Cultuurraad en de stad Bilzen huldigt de meest verdienstelijke culturele verenigingen en hun bestuursleden. Nieuw dit jaar was dat ook leden van de verenigingen in de bloemetjes werden gezet die zich op een uitzonderlijke manier inzetten voor de vereniging.

Evi Smets

De vijf genomineerden voor de Bilzerse Cultuurprijs waren erg aan elkaar gewaagd. Theatergezelschap Filet Puur, de aperitiefconcerten, de nieuwjaarsconcerten, het Historisch Studiecentrum Alden Biesen en grafisch talent Joren Peters werden door de Cultuurraad geselecteerd uit alle ingediende voorstellen van de verenigingen.

Het was uiteindelijk theatergezelschap Filet Puur dat de trofee in de wacht sleepte. Het jonge talentvolle gezelschap werd onlangs voor de derde keer geselecteerd voor het Landjuweelfestival, dit jaar met hun jongerenproductie ‘Leo & Lena’. Een bijzondere prestatie die Bilzen sterker op de culturele kaart zette en die daarom bekroond werd met de Bilzerse Cultuurprijs. Bart Machiels, acteur en penningmeester: “We hadden er erg op gehoopt, maar ondanks ons succesvolle jaar blijft het een verrassing. Als je weet dat er meer dan 220 culturele verenigingen zijn in Bilzen, dan zijn we heel vereerd dat we deze prijs mogen winnen. Het is een mooie bevestiging dat onze pure vorm van theater brengen geapprecieerd wordt.”

De aperitiefconcerten werden door de aanwezige verenigingen ter plaatse verkozen als winnaar van de Publieksprijs. Het initiatief van vzw Concordia geeft iedere vierde zondag van de maand een podium aan muziekgezelschappen uit Bilzen en omstreken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer