Dit zijn de kandidaten van Liberaal Waasmunster voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.© jvdv

Vader en zoon Daelman trekken en duwen lijst Liberaal Waasmunster

Hamme -

Liberaal Waasmunster – de lokale benaming voor de Open VLD-afdeling – trekt op 13 oktober naar de kiezer met twaalf nieuwe namen in vergelijking met zes jaar geleden. Voormalig burgemeester Rik Daelman (2000-2012) staat voor de zesde opeenvolgende keer op de koppositie. Zijn zoon Cedric (35) is lijstduwer.

In 2017 behaalde Daelman jr. bij zijn debuut op de derde plaats 532 voorkeurstemmen, het op vier na hoogste aantal van alle kandidaten over de partijgrenzen heen. “We beschikken over een sterk en hecht team dat veel kans maakt op een goed resultaat”, zegt Rik Daelman optimistisch.

“We ijveren voor de oplossing van een aantal hete hangijzers, zoals het mobiliteitsplan, de invulling van de gronden in de Vinkenlaan, de herbestemming van het oud-gemeentehuis en het herwaarderen van de politiepost in Waasmunster.” (Lees verder onder de foto)

De nieuwkomers scharen zich achter kopman Rik Daelman (centraal met das).© jvdv

“Rik heeft altijd een prioriteit gemaakt van een degelijk bestuur, gebaseerd op veel inzet en kennis”, zegt Jean-Yves Ruys, voorzitter van de werkgroep die de lijst met kandidaten heeft samengesteld. “We koesteren de ambitie om de grootste partij van Waasmunster te worden.”

Ruys wijst ook op de diversiteit op de liberale lijst. “We tellen acht zelfstandige ondernemers die in onze maatschappij mee zorgen voor dynamiek, tien werknemers, een ambitieuze student en een jonggepensioneerde. Er blijft nog één plaatsje over voor een sterke en gelijkgezinde kandidaat.” (jvdv)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gemeenteraadsverkiezingen 2024