Minstens tien doden bij nieuwe aardschok Lombok

Bij de nieuwste aardbeving op het Indonesische eiland Lombok zijn zondag minstens 10 mensen om het leven gekomen en 24 anderen gewond geraakt. Dat zegt de woordvoerder van het rampenbestrijdingsagentschap, Sutopo Nugroho, maandag. Daarnaast richtte de nieuwe beving ook schade aan heel wat gebouwen aan en legde ze de stroomvoorziening op het populaire vakantie-eiland lam.

Belga

De beving zondag had volgens de Amerikaanse geologische dienst USGS een magnitude van 6,9 en werd in de ochtend voorafgegaan door een beving met een kracht van 6,5. Vijf van de tien dodelijke slachtoffers vielen op het eiland Soembawa, dat ten oosten van Lombok ligt.

Op 5 augustus kwamen bij een zware aardbeving met een magnitude van 6,9 op Lombok nog circa 460 mensen om het leven, terwijl 7.800 anderen gewond raakten en meer dan 417.000 mensen hun huizen moesten verlaten. De schade zou meer dan 500 miljoen dollar bedragen.

Volgens Sutopo Nugroho is het aantal slachtoffers bij de nieuwe beving relatief beperkt omdat de bewoners beter voorbereid waren. “Mensen bleven buiten en in tijdelijke schuilplaatsen toen de aardbeving gebeurde, waardoor veel dodelijke slachtoffers zijn vermeden”, zegt hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER