© Isosport

Westerlo beleeft bizarre verplaatsing naar Sclessin: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt”

De bizarre situatie op Sclessin was ook voor Bart Goor nieuw. Zijn spelers waren volop aan het opwarmen voor een wedstrijd die mogelijk niet gespeeld zou worden. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt”, vertelde de trainer van Westerlo voor de camera’s van Eleven DAZN.

Thomas Franken

LEES OOK. Ongezien: honderden Standard-fans verhinderen vertrek spelersbus richting Sclessin, wedstrijd tegen Westerlo gaat niet door

Een vreemd tafereel was het, toen coach Goor voor televisie een interview aflegde. Op de achtergrond waren zijn spelers een balletje aan het trappen, maar de match die ze enkele tientallen minuten later zouden moeten spelen, ging gewoon niet door. “Voor mijn spelers is het ook een vreemde situatie. De mindset is nu helemaal anders. We gaan hier nog blijven tot 21u15 en dan keren we allicht huiswaarts. Ik ga er toch vanuit dat de wedstrijd niet doorgaat”, aldus Goor. Niet veel later kreeg hij gelijk.

Volgens het reglement kon de wedstrijd, die normaal moest beginnen om 20u45, met 30 minuten vertraging ook nog van start gaan. Maar de plaatselijke instanties anticipeerden door de wedstrijd iets voor negenen al af te gelasten. Eventuele incidenten in het stadion werden zo in de kiem gesmoord. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt”, zuchtte Goor. “Standard is een mooie club met uitstraling. Naar een tripje naar Sclessin kijk je altijd uit. Zeker vandaag: het was mooi weer, het veld lag goed. Wat hier nu gebeurt, is niet goed voor de club, maar ook niet voor het Belgische voetbal. Wat onszelf betreft: door een forfait van Standard pakken we onze eerste overwinning in de play-offs, maar we hadden dat liever niet op deze manier gedaan.”

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL