Direct naar artikelinhoud
Politiek

De Wever in warroom op verkiezingsdag: “Ik word zo moe van oorlog met links”

Reportagemaker Paul Jambers had afgelopen zondag, tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, de kans om het spoor van Bart De Wever (N-VA) te volgen. Hij mocht zelfs mee tot in de zogenaamde warroom: een geheime locatie waar de partij samenkwam om de resultaten op te volgen. 

en

Tijdens het binnenlopen van de resultaten worden er meteen strategieën bepaald. Zo beslist De Wever al vroeg op de avond dat hij Groen de hand wil reiken. De Wever ziet samenwerken met Groen in zijn stad als een historische kans. “Het is echt tijd voor verzoening”, vindt hij. “Want we kunnen zo niet verder tegen links, ik word daar zo moe van, die oorlog elke dag. Eigenlijk zouden wij ook moeten zeggen ‘overstijg dat’.”

“Stel dat wij er met de CD&V en Open Vld komen, dat gaat weer superkrap zijn, dat wordt weer bibberen en beven. En loyaal zijn die ook niet geweest hè”, gaat De Wever verder.

In steden en gemeenten zonder N-VA-kopstukken verliest De Wevers partij procentueel. “De mensen blijven ons nationaal trouw, maar in de dorpsstraat stemmen ze gewoon op Mister Populair”, klinkt het. 

Bouw hier zelf de coalitie:

De volledige reportage ziet u vanavond in Jambers in de Politiek om 22.55 uur bij VTM.

De Wever in warroom op verkiezingsdag: “Ik word zo moe van oorlog met links”
Beeld VTM