Een Japanse broekrok en veel Duitse truitjes: dit zijn the best dressed people van Extrema Outdoor

Lien Vande Kerkhof, Geert Houben en Gilles Niesen

Daar komen de Duitsers

Er vallen opvallend veel T-shirts van de Mannschaft te spotten op het festivalterrein. Wie op de achterzijde kijkt van het tenue waarmee West-Duitsland in 1990 wereldkampioen werd, weet meteen waarom: Kalkbrenner prijkt er in koeien van letters op. De Duitse dj sluit vanavond Extrema af. En of er veel volk verwacht wordt. De organisatie heeft speciaal voor Paul Kalkbrenner zelfs draaipoortjes laten installeren om de massa beter te kunnen controleren.

© Bart Borgerhoff

Big Brother aan de Plas

Gespot op de Aperol-stage van Extrema Outdoor: Doriana La Monaca en Liese Luwel, ex-deelnemers van Big Brother. Allebei van Limburg. Allebei in stralende outfit.

© Boumediene Belbachir

Liefde is een leven in roze

In een hangmat ligt de Breese Kimberly verstrengeld met de Genkse Titziana. En nog wel meer ook. “We hadden een discussie deze morgen. Ik wou roze aandoen en heb gewonnen. Iedereen loopt hier in het zwart rond. Het leven is al somber genoeg. Kleur brengt sfeer. Het leven is mooier in kleur”, waarna de dames hun liefde voor elkaar voor de lens tonen. “We zijn verloofd.”

© Bart Borgerhoff

Japanese broekrok en vintagespullen uit Berlijn

Als Loris en Annabelle en passeren weten ze de blikken op hun gericht zijn. “Ik draag een Japanse broekrok. Rock-n’-roll en technostijl”, omschrijft Parijzenaar Loris zijn ensemble. Annabelle zakte eveneens van Frankrijk af naar De Plas in Kelchterhoef. “Mijn topje is met de hand gemaakt en komt uit Australië en ik draag nog spullen die ik gekocht heb in een vintagewinkel in Berlijn”, klinkt het.

(Lees verder onder de foto)

© Bart Borgerhoff

Beste fashionkoppel

Zonder twijfel hét best op elkaar afgestemde fashionkoppel van deze editie: Jolan en Sonny uit Maastricht vallen op met hun stoere en sexy kledingkeuze. “Mijn vriendin heeft net een fashionopleiding in Engeland afgerond: fashion communication en styling”, vertelt Sonny. “Ik volg dus haar stylingsadvies op (lacht).”

“Vroeger droeg hij skinny jeans”, grinnikt Jolan, “maar nu kleedt hij zich lekker baggy en een beetje oversized. Onze broeken komen van Only. Mijn top is van Zara en die van Sonny van Balenciaga. We dragen accessoires van Prada, Louis Vuitton en Off-White.”

(Lees verder onder de foto)

Jolan en Sonny.© Sven Dillen

Hoedje uit Vietnam

Barbara uit Leuven scoorde haar lange rok in een tweedehandswinkel. “Mijn bloesje komt uit de H&M en het hoedje kocht ik in Vïetnam. Of ik voorbereid ben op buien? Ja hoor, mijn regenjas ligt op de camping.”

(Lees verder onder de foto)

Barbara© Sven Dillen

Opvallende print

Manon Willems uit Sittard kocht haar outfit online bij Things I Like Things I Love. “Het pakje kwam in mijn algoritme terecht, waarschijnlijk omdat ik van prints hou.”

Manon© Sven Dillen

Kunstzinnige kerel

“Mijn outfit heeft helemaal niks met mijn seksualiteit te maken”, zegt Keaton uit Brussel. “Sommige mensen denken dat ik gay ben, maar ik ben hetero. Ik hou van kunst en vind het fijn om mezelf creatief uit te drukken met kleding. Ik ga elke dag naar buiten met make-up op mijn ogen. Met creatieve kledingkeuzes vertel je vaak meer over jezelf vertellen dan met woorden. In het dagelijkse leven ben ik klusjesman, maar als creatieve hobby hou ik ervan om te fotograferen.”

Keaton© Sven Dillen

Venezuelaanse vibes

Helemaal uit Venezuela: Naomi kocht haar jurk tweedehands op een rommelmarkt in Ibiza. “En mijn boots komen van Shein. Op festivals verschijn ik graag in Ibiza-stijl.”

(Lees verder onder de foto)

Naomi© Sven Dillen

Eens zot doen

De broek van Dorien is van het label Weekday, de boots zijn Dr. Martens. “Een festival is de ideale gelegenheid om eens zot te doen. Ik haal dan meestal stuks uit mijn kast die door de week sneller blijven liggen.”

(Lees verder onder de foto)

Dorien.© Sven Dillen

Mister Gay

Mister Gay Belgium, Maarten Truijen, kiest voor de visgraattrend. “Eigenlijk heb ik gewoon iets uit de kast genomen, waarvan ik dacht: dit is leuk. Ik zweer standaard bij zwart, dat kleedt mooi af. Je weet wat ze zeggen: once you go black (lacht).”

Maarten.© Sven Dillen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer