© via REUTERS

Koning Charles verklapt details over zijn kankerbehandeling tijdens gesprek met veteraan

Koning Charles heeft in een gesprek met een veteraan details gelost over zijn behandeling tegen kanker. Zo onthulde de 75-jarige Britse vorst dat hij zijn smaakverlies heeft ervaren door chemotherapie.

mts
Bron: Daily Mail

Tijdens een bezoek aan het Army Flying Museum in Middle Wallop, in het graafschap Hampshire, sprak koning Charles met de Britse veteraan Aaron Mapplebeck. Die vertelde aan de koning dat hij vorig jaar chemotherapie heeft ondergaan vanwege zaadbalkanker en daardoor zijn smaakgevoel is kwijtgeraakt. Daarop antwoordde Charles dat hem hetzelfde is overkomen.

Buckingham Palace maakte eerder nog geen details bekend over welke vorm van kanker bij koning Charles is vastgesteld en welke behandeling hij krijgt. De ziekte werd wel vastgesteld kort nadat hij in januari een ingreep onderging voor een vergrote prostaat. Volgens het Buckingham Palace heeft hij echter geen prostaatkanker. De vorst zet inmiddels zijn publieke taken voort.

LEES OOK. Koning Charles hervat publieke taken na kankerdiagnose

Dat iemands smaakvermogen verdwijnt of verandert bij een chemotherapie is niet zo uitzonderlijk. De veranderingen kunnen tijdelijk of langdurig van aard zijn, ze verschillen van persoon tot persoon en soms zelfs van dag tot dag. Een veranderend smaakpatroon kan overigens ook het gevolg zijn van de ziekte zelf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER