Het werd een geslaagde passage voor Seba de Meulemeester in Antwerpen.© Belga

Zwemmen Mannen BK in Antwerpen

Seba de Meulemeester keert na het BK met drie Belgische titels terug naar Marseille: “Zit liever daar dan te moeten optrekken met de Belgische ploeg”

Antwerpen -

Seba de Meulemeester (26) was nog eens in het land en veroverde in het Antwerpse Wezenbergbad drie Belgische titels. “Ik wil elke dag sneller zwemmen en dat lijkt me nog altijd te lukken”, lacht de Gentenaar na afloop.

Geert Stevens

“Vorig jaar zat het allemaal wat tegen”, begint Seba de Meulemeester. “De motivatie was groot om het dit jaar kordater aan te pakken. Die focus wil ik blijven aanhouden. Op het BK leek het in ieder geval allemaal zijn vruchten af te werpen. Over twee van de drie titels was ik vooraf vrij zeker. De 100 meter vrije slag en de 100 meter vlinderslag waren ook twee wedstrijden waarbij ik vooral oog had voor mijn tijden, meer dan de uiteindelijke plaats waarop ik zou terechtkomen. Mijn chrono op de 100 meter vlinderslag stelt me tevreden. Op de 100 meter vrije slag moet ik sneller kunnen. Mijn titel op de 50 meter vrije slag was eerder een verrassing want ik was tot het laatste moment aan het twijfelen of ik deze afstand wel zou zwemmen. En dat is me eigenlijk goed bevallen.”

“Over twee van de drie titels was ik vooraf vrij zeker”, klinkt het bij De Meulemeester.© Belga

Liever in Marseille

Seba de Meulemeester tast wat in het duister over de komende kampioenschappen. “Ik ga er vanuit dat ik niet naar het EK zal gaan, maar op zich vind ik dit niet zo erg. Als ik eerlijk moet zijn, zit ik liever in mijn omgeving dan te moeten optrekken met de Belgische ploeg.” Daarmee doelt De Meulemeester op zijn zwemvrienden in Marseille, waar hij sinds enkele jaren woont en traint nadat hij zijn jeugd doorbracht in Sint-Denijs-Westrem. “Het is een zalige trainingsgroep, leuke stad en zalige cultuur in Marseille. Ik heb het er gewoon hard naar mijn zin en dat is voor mij echt wel het belangrijkste. Snel zwemmen volgt dan wel vanzelf, zoals nu ook bleek.”

Seba de Meulemeester tast wat in het duister over de komende kampioenschappen.© Belga

En de Olympische Spelen in Frankrijk? Heeft Seba de Meulemeester daar oren naar. “Och, ik heb nog tot eind juni de kans om me te plaatsen en die tijd zal ik ook nuttig gebruiken. Dat blijft een doel, maar ik besef ook dat het geen makkelijke missie wordt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer