Houtvenne-speler Jef Van Der Veken (links) in duel met Cel Teunen.© mpics

Voetbal 2de afdeling VV B: Houtvenne - Lyra-Lierse 0-0

Houtvenne is mathematisch uitgeteld voor de periodetitel na gelijkspel tegen Lyra-Lierse: “Toch een goed seizoen achter de rug”

Om nog enige aanspraak te kunnen maken op een eindrondeticket, moest Houtvenne de volle buit pakken tegen Lyra-Lierse. Maar de jongens van coach Stijn Geys kwamen niet verder dan een punt, waardoor de periodetitel voor groen-rood definitief gaan vliegen is.

Erwin Vandenbergh

“De eerste helft zat echt wel op slot”, weet Houtvenne-coach Stijn Geys. “Beide ploegen leverden fel strijd en voor de neutrale toeschouwer moet dat zeker aangenaam zijn geweest. Net voor de rust hadden wij een uitstekende gelegenheid om op voorsprong te komen. Allegria dook op in de kleine rechthoek, maar miste onbegrijpelijk. Die had zeker tegen de netten moeten gaan. In het eerste kwartier na de rust hadden we het eerder moeilijk, maar het laatste halfuur zijn we echt beginnen pompen. Allegria besloot nog een keer op de lat, maar de match eindigde uiteindelijk zoals ze begonnen was.”

“Ik zie een duidelijke enkele rode draad dit seizoen. We hebben een kwaliteitsvolle ploeg, maar in de zone van de waarheid missen we gewoon scorend vermogen. Ook in Hasselt hadden we vorige week kunnen winnen, als we maar efficiënter waren geweest.”

Op de laatste speeldag, komende weekend tegen Bocholt, spelen er voor Houtvenne zo geen sportieve belangen meer. Het seizoen zit er eigenlijk op. Een gelegenheid voor Geys om nu dus al de balans op te maken. “We zijn heel laat aan de voorbereiding van de competitie begonnen”, gaat Geys verder. “En toch klokken we vandaag af op 54 punten. Dat is allerminst een slecht parcours. Maar door die late voorbereiding kwam de start van de competitie voor ons iets te snel. Dat, in combinatie met een dipje in maart, heeft ons net voor de eindmeet naar adem doen happen. Hadden we een paar punten meer gehad, konden we ook andere eindresultaten voor leggen. We hebben een eerste evaluatie gemaakt met sportief verantwoordelijke Herwig Van Lommel en daaruit bleek dat we echt wel een goed seizoen achter de rug hebben, waarop we terecht fier mogen zijn.”

“De laatste weken zijn we ook gestart met de gesprekken in het kader van volgend seizoen. Ook die lopen gesmeerd. Met de trainersstaf zijn voorlopig nog geen gesprekken opgestart, maar logischerwijs zullen die natuurlijk snel volgen”, besluit de coach van Houtvenne.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen