Joodse school neemt afstand van document dat bepaalde lesinhouden verbiedt

© Victoriano Moreno

Volgens de Joodse school Benoth Jeruzalem is het document dat lessen over seksuele voorlichting of over de evolutieleer verbiedt, geen officieel document van de school. “Dit document druist in tegen alles waar de school voor staat”, aldus de inrichtende macht en de directie van de school in een mededeling.

“Wij hebben kennisgenomen van de publicatie in Gazet Van Antwerpen over de Benoth Jeruzalemschool. Het kwestieuze document waarover bericht is geen officieel document van de school. De directie noch de inrichtende macht heeft kennis gehad van het bestaan ervan. Dit document druist in tegen alles waar de school voor staat”, zo laat de school weten via de persmededeling.

Volgens de mededeling “is de auteur van het document gewezen op het totaal onaanvaardbare karakter ervan” en het schoolbestuur heeft de verspreiding van dit document onmiddellijk verboden.

“Op school wordt wel degelijk systematisch de realisatie van de eindtermen nagestreefd en komen ook gevoelige onderwerpen zoals de evolutieleer aan bod”, aldus nog de school. “Als het aankomt op de lessen seksuele voorlichting, wordt geopteerd om dit te laten geven door mensen uit de eigen gemeenschap, met respect voor de gevoeligheden van de doelgroep, en dit zonder de juistheid van de informatie aan te tasten.”

De school wijst er nog op dat de inspectie heeft vastgesteld “dat de school systematisch de nodige inspanningen levert om de eindtermen te realiseren, vandaar ook de positieve eindbeoordeling”. De school betreurt ten slotte “de heisa die afbreuk doet aan die jarenlange inspanningen”.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen