Een deel van de snelweg in Meizhou is weggezakt.
Foto: Xinhua

Dodental blijft oplopen: 48 slachtoffers na instorting van snelweg in Chinese provincie Guangdong

In het zuiden van China is tijdens de nacht van dinsdag op woensdag een deel van een snelweg ingestort in het dorp Meizhou. Daarbij vielen zeker 48 doden, melden staatsmedia. Eerder was er ook sprake van 30 gewonden, al is het mogelijk dat een aantal mensen ondertussen ook overleden is. Er kwamen ongeveer 500 hulpverleners ter plaatse.

De ramp vond woensdag rond 2 uur (plaatselijke tijd) plaats op een snelweg in de zuidelijke provincie Guangdong. Door de instorting kwamen volgens staatsomroep CCTV 18 auto's vast te zitten. Zo'n 49 mensen zaten vast in hun voertuig. Op sociale media zijn beelden te zien van vuur en rook die opstegen uit de put waarin de auto's waren gevallen.

Ondertussen is duidelijk dat minstens 48 mensen om het leven kwamen. Eerder was er ook sprake van 30 gewonden die naar het ziekenhuis werden overgebracht, maar over hun situatie is geen bijkomende informatie vrijgegeven. Het kan dus dat enkele gewonden ondertussen overleden zijn. 

Er is nog geen informatie over de oorzaak van de instorting, maar de extreme regenval van de laatste dagen wordt als mogelijke piste genoemd.

Bekijk: de schade na de instorting is enorm, hulpdiensten halen auto's vanonder het puin

Videospeler inladen...

Extreem natuurgeweld in Guangdong

De problemen blijven zich opstapelen in de provincie Guangdong. Het gebied kreeg de laatste dagen met heel wat natuurgeweld te maken. Afgelopen zaterdag maakten Chinese media nog melding van een tornado in Guangzhou, een stad met bijna 15,5 miljoen inwoners. Daarbij geraakten 33 mensen gewond.

Daarnaast moesten de hulpdiensten vorige week nog 110.000 mensen in Guangdong evacueren vanwege overstromingen door hevige regenval. Dat zorgde er ook voor dat minstens 4 mensen omkwamen. De overstromingen zorgden ook voor problemen bij de energielevering. Minstens 1,16 miljoen huishoudens hadden tijdelijk geen elektriciteit meer.

Beeld van de overstromingen in de stad Qingyuan.
Foto: AP

Meest gelezen