Onze redactrice ging voor het eerst in haar leven naar Graspop en transformeerde tot metalfan

Al ruim twintig jaar is Graspop Metal Meeting het ruigste festival van ons land, maar afschrikken doet het daarom niet. Integendeel: voor het eerst sinds het ontstaan is deze vierdaagse vol gitaargeweld en moshpits volledig uitverkocht. Naar goede gewoonte ging de festivalploeg van Het Nieuwsblad de sfeer opsnuiven, al kregen ze dit jaar versterking van een metalguppie: redactrice Eline ging voor de allereerste keer in haar leven de metalwereld in. Een bijzondere ervaring die ze (nog net) overleefde door de wijze lessen van de experts ter plaatse.

evdg

Onder meer komiek en Diabolo Blvd-frontman Alex Agnew gaf Eline enkele tips: “Kennis van gevechtsport kan helpen om een moshpit te overleven”. Slik. Eentje die zelfs mét oordoppen voor omstaanders hoorbaar was. Bemoedigend klonk het onze redactrice niet in de oren, maar een weg terug was er niet. Benieuwd hoe dat afliep? Bekijk de video hierboven.

Goe Vur In De Botsotto’s

Metalheads Jan Vermeerbergen en Pieter-Jan Symons van ‘Goe Vur In Den Otto’ namen onze metalguppie dan weer op sleeptouw om de randanimatie op Graspop Metal Meeting te ontdekken. Passeerden onder meer de revue: botsauto’s testen, pintje(s) drinken en modetips krijgen.

© Jef Matthee

© Jef Matthee

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen