© Neel Vermeiren

Tafelen in historisch kader van de Napoleonshoeve

De Napoleonshoeve viert zijn openingsweekend. In dit historisch gebouw kan men nu tafelen in een herberg met eeuwenoude geschiedenis. Iwan Hoes en Daniëlla Verachtert zijn gastheer en gastvrouw.

Neel Vermeiren

De Napoleonshoeve dankt zijn naam aan het feit dat deze herberg langs de oude weg tussen Antwerpen en Breda lag, waar Napoleon met zijn troepen passeerde. Naar verluidt zou hij in de hoeve een tussenstop hebben gemaakt. Als dat zo is, dan moet het op 13 mei 1810 geweest zijn. Die dag is Napoleon zeker in Wuustwezel geweest, want na een bezoek aan de forten in Zeeland en Breda trok hij richting Antwerpen via Wuustwezel. Daniëlla Verachtert gaat alvast het favoriete gerecht van Napoleon op de kaart zetten. “Dat is kip marengo: kippenbillen klaargemaakt in cognac en witte wijn met tomaten, knoflook en ui. Verder serveren we de vergeten stukken van rund, stoofvlees van runderwangetjes en vlees van boerderijen uit de omgeving. Voor de visgerechten gaan we voor de bijvangst, zoals de makreel.”

De Napoleonshoeve heette vroeger Den Dobbelen Arend. Het was eerst een hofstede. Hendrik De Crom maakte er in 1662 een herberg van.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER