Direct naar artikelinhoud
Muziek

Charlotte de Witte krijgt eigen podium op Tomorrowland

Charlotte De Witte krijgt deze zomer een eigen podium op Tomorrowland.Beeld Photo News

Charlotte de Witte zal voor het eerst een eigen podium hosten op Tomorrowland. Ze krijgt een nieuwe locatie op het water. Ook Dave Clarke en Fuse slaan de handen in elkaar.

De Gentse technoqueen Charlotte de Witte draaide al verschillende keren op Tomorrowland, maar deze zomer mag ze voor het eerst ook een eigen line-up samenstellen. De Witte zal met haar concept KNTXT te horen zijn op een gloednieuwe locatie op het water. De namen van de artiesten die er zullen spelen, worden later bekendgemaakt.

De Witte is één van de opvallende namen in de lijst van stagehosts die Tomorrowland loste. Andere hosts zijn onder meer Dave Clarke en Fuse. Clark had vroeger al zijn eigen podium op het festival, maar werkt voor deze editie samen met de Brusselse club Fuse. Hun ambitie is de "crême de la crême uit de technoscene naar Tomorrowland" te brengen. Ook Trybe, een ander undergroundconcept dat in Fuse loopt, krijgt voor de eerste keer een plaats op Tomorrowland.

Andere nieuwe stagehosts zijn onder meer de Australische tweeling NERVO, Floorfiller, Glitterbox, Anjunabeats en het drum ’n bass-concept Rampage. Vaste waarden als Smash The House (Dimitri Vegas & Like Mike), Ants, STPMD (Martin Garrix), Paradise (Jamie Jones), Monstercat, PRYDA (Eric Prydz) en Lost Frequencies & Friends komen terug. Ook nieuw dit jaar is een Live Stage waar dance artiesten en bands elkaar afwisselen aan de Organ of Harmony.

De veertiende editie van Tomorrowland vindt plaats in de twee laatste weekends van juli. Het thema dit jaar is 'The Story of Planaxis'.