Stad zoekt nieuwe aanbieders van deelbromfietsen

Antwerpen -

Sinds de stopzetting van GO Sharing in 2023 kan je tijdelijk geen deelscooters huren in Antwerpen. Daarom gaat de stad nu op zoek naar nieuwe aanbieders. Er zijn twee vergunningen beschikbaar en geïnteresseerden kunnen zich tot 26 mei kandidaat stellen.

LEES OOK. Go Sharing plaatst 400 elektrische deelscooters in Antwerpen

Aanbieders van deelmobiliteit hebben een vergunning nodig om in Antwerpen te mogen werken, met per voertuigcategorie een maximumaantal vergunningen. Daarom worden er twee slots, telkens voor een vergunning van minimaal veertig en maximaal driehonderd voertuigen, geopend. Het aanbod mag bestaan uit bromfietsen klasse A en/of B met een duurzame aandrijving, met name door alternatieve brandstoffen zoals elektriciteit, waterstof of CNG.

De kandidaat-aanbieder moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Het reglement en alle info over deze oproep zijn te vinden op slimnaarantwerpen.be. De vergunningsaanvragen moeten uiterlijk op 26 mei worden ingediend.

Modal shift

“Deelmobiliteit levert ook een bijdrage aan de modal shift in Antwerpen”, vindt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). “We werken met een beperkt aantal aanbieders, in een kader van goede afspraken die ervoor zorgen dat het juiste aanbod op de juiste plek terecht komt.”

De stad reglementeert de exploitatie van die deelsystemen. Zo probeert ze de openbare orde en de veiligheid te vrijwaren en wil ze een wildgroei en overaanbod voorkomen. Er zijn zones voorzien waar het verboden is om deelsteps en -fietsen te gebruiken (no go zones) of achter te laten (no park zones), of waar het aangeraden is om ze te stallen (dropzones). Die zones zijn in de apps van de aanbieders te vinden en op het stadsplan onder de categorie mobiliteit.

LEES OOK. GO Sharing is nieuwe aanbieder van elektrische deelscooters

 (ND)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV