Direct naar artikelinhoud
WK 2018

Leden Pussy Riot stormen het veld op tijdens WK-finale

Leden Pussy Riot stormen het veld op tijdens WK-finale
Beeld AP

Kort na het begin van de tweede helft in de WK-finale tussen Frankrijk en Kroatië hebben meerdere mensen het veld bestormd. Het 'moment of fame' van de veldbestormers was van korte duur. De beveiligers grepen snel in.

Vier personen besloten het veld te bestormen en zo te ervaren hoe het is om op het veld te staan in een WK-finale. De wedstrijd tussen Frankrijk en Kroatië lag tijdelijk stil door het voorval, maar kon snel weer hervat worden. De stand was op dat moment 2-1. Uiteindelijk werd het 4-2.

De feministische punkrockband Pussy Riot liet via Twitter weten dat zij verantwoordelijk zijn voor de veldbestorming. Bandlid Olga Koeratsjova liet aan persbureau Reuters weten dat ze in een politiebureau in Moskou wordt vastgehouden, nadat ze het veld op rende.

Leden Pussy Riot stormen het veld op tijdens WK-finale
Beeld AP

Pussy Riot botst in Rusland regelmatig met de autoriteiten. De groep verstoorde in 2012 met een 'punkgebed' een dienst in de Christus-Verlosserkathedraal in Moskou. In dat optreden bekritiseerden zij Vladimir Poetin. Twee leden van de groep, Nadezjda Tolokonnikova en Maria Aljochina, zaten vanwege het incident bijna twee jaar vast.

Pussy Riot A Punk PrayerBeeld rv

Twitter bericht wordt geladen...