Man aangeklaagd voor moord nadat 14-jarige omkwam bij zwaardaanval in Londen

© AP

Een 36-jarige man is in het Verenigd Koninkrijk aangeklaagd voor moord nadat eerder deze week een 14-jarige jongen omkwam bij een zwaardaanval in Oost-Londen. De Spaans-Braziliaanse staatsburger verschijnt donderdag voor de Britse rechtbank.

adb
Bron: BELGA

De man, Marcus Aurelio Arduini Monzo, reed dinsdagochtend vroeg in de Londense voorstad Hainault eerst met een busje tegen een hek en viel vervolgens twee mensen aan met een zwaard. De veertienjarige Daniel Anjorin die onderweg was naar school kwam daarbij om het leven. Vier andere mensen, onder wie twee agenten, raakten gewond.

Monzo is ook aangeklaagd voor twee moordpogingen en twee gevallen van zwaar lichamelijk letsel, inbraak met verzwarende omstandigheden en bezit van een steekwapen.

Monzo zou de tiener hebben gedood voordat hij twee politieagenten ernstig verwondde toen ze hem probeerden tegen te houden. Een van de agenten verloor daarbij bijna haar hand.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen