© BELGAIMAGE

Gedetineerde (23) verstopt hasj aan geslachtsdeel: zes maanden cel

Wortel/Stabroek -

Een 23-jarige gedetineerde uit Stabroek is vorig jaar in totaal vier keer betrapt met een hoeveelheid hasj in de gevangenis in Wortel (Hoogstraten). De rechter veroordeelde de jongeman tot een extra celstraf van zes maanden.

M.M. (23) uit Stabroek liep op 28 januari 2023 voor de eerste keer tegen de lamp toen hij terugkeerde uit penitentiair verlof naar de strafinrichting in Wortel. Een controle wees uit dat hij 28 gram hasj had verstopt aan zijn geslachtsdeel. Volgens de rechtbank was het de bedoeling om de verdovende middelen te verkopen of af te leven.

Op 1 oktober 2023 verborg de gedetineerde op dezelfde plaats op zijn lichaam 24 gram hasj. Een drugshond sloeg toen alarm bij een controle. Dat was ook het geval op 12 november 2023 toen aan het licht kwam dat in een puffer in de cel van de twintiger 9,5 gram hasj verstopt was. Op 17 november kwam uit dat M. 1,14 gram hasj in een keukenrol had verborgen.

De verdediging van M.M. vroeg om geen nieuwe straf op te leggen omdat hij al recent was veroordeeld voor gelijkaardige inbreuken. De rechter in Turnhout vond het toch aangewezen om de man tot een bijkomende celstraf van zes maanden te veroordelen. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Hoogstraten