Foto: Belga + MNM op Instagram

"Plezier, een beetje drama en een primeur": Taylor Swift trapt Europese tour af in Parijs

De Amerikaanse popster Taylor Swift heeft het Europese vervolg van haar Eras Tour in Parijs op gang getrapt. Daarbij zong ze voor het eerst nummers van haar jongste album 'The tortured poets department' live. Kawtar Ehlalouch van MNM was erbij en spreekt van een zalige avond. "Iedereen kende echt elk woord vanbuiten."

Fans moesten er even op wachten, maar na passages in onder andere Zuid-Amerika en Azië is zangeres Taylor Swift nu ook aan haar Europese tour begonnen. 'The Eras Tour' is de 6e headliner concerttournee van de Amerikaanse zangeres en de eerste tournee ooit die meer dan 1 miljard dollar opbrengt.

Swift komt niet naar ons land, dus Belgische fans die haar aan het werk willen zien, moeten naar steden als Londen, Amsterdam of Parijs trekken. Dat is precies wat MNM-presentatrice Kawtar Ehlalouch en 1 gelukkige luisteraar deden, want zij en 42.000 andere fans zagen de zangeres gisteren aan het werk in de Paris La Défense Arena.

Ga jij op donderdag 4 juli naar The Eras Tour van Taylor Swift in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam? Ben jij een rasechte Swiftie en zie je het zitten om mee te werken aan een artikel van VRT NWS? Laat het dan weten aan ann.willems2@vrt.be en zij neemt binnenkort contact met je op.

"Ik vond het zalig", zegt Ehlalouch. "Het was echt een beetje wat ik verwacht had van een Taylor Swift-concert. Het zat heel goed in elkaar en er zaten veel lagen in. Zo was er vooral tijd voor plezier, maar ook een beetje voor drama: alles wat Taylor Swift omvat."

Uitbundige fans met glitterpakjes

Ehlalouch vertelt dat Swift het publiek helemaal meekreeg. "Je merkt dat de sfeer meteen heel uitgelaten is. Iedereen gaat echt met het idee: 'Ik ga naar Taylor Swift en ik ga me daar ook megahard amuseren.'"

"Iedereen kende echt elk woord vanbuiten", voegt ze toe. "Ik denk dat iedereen daar staat met een opgewarmde stem om ervoor te zorgen dat hij of zij het de volle 3 uur volhoudt, want het is dus wel een hele lange show."

Ook aan de kledij van de fans, kan je zien dat ze goed voorbereid zijn. "Iedereen draagt speciale outfits", vertelt Ehlalouch. "Nette (de luisteraar die mee naar het concert mocht) droeg cowboylaarzen en een zelfgemaakt jasje, maar zij was zeker niet 'overdressed'. Ik zag mensen die zelf Taylor Swift-pakjes van optredens en clips hadden nagemaakt. Echt zot om naar te kijken."

Bekijk: Taylor Swift trapt Europese tournee af en treedt op voor 42.000 fans in Parijs

Videospeler inladen...

De primeur waar iedereen naar uitkeek

De concertfilm van 'The Eras Tour' was al op streamingplatform Disney+ te bekijken, dus heel wat fans kennen het concert al bijna vanbuiten. "Het optreden dat wij zagen was een beetje hetzelfde", vertelt Ehlalouch, "Maar voor het eerst met een heel nieuw onderdeel, met nummers van haar jongste album 'The tortured poets department'."

"Het leukste moment was dan ook het begin van dat nieuwe stuk", gaat ze verder. "Die nummers waren nog nooit live gezongen, dus het was heel cool om te beseffen: 'Wow, wij zijn de eerste fans die dit mogen meemaken.'"

"Ze heeft uiteraard haar nieuwe single 'Fortnight' gezongen, maar ook een paar favorieten van de fans die het op TikTok heel goed doen, zoals 'But Daddy I Love Him'."

Taylor Swift zingt 'But Daddy I Love Him' voor de 1e keer live:

De show zit nu dus een beetje anders in elkaar, ook qua volgorde bijvoorbeeld. "Dat zorgde bij sommige mensen zelfs even voor wat paniek", vertelt Ehlalouch."Het moment waarop ze normaal een 'surprise song' (een nummer dat elk concert anders is) zingt, passeerde en toen voelde je wel dat mensen dachten: 'Ooh nee, gaat ze geen 'surprise songs' brengen?'"

"Uiteindelijk heeft ze toch 2 'surprise songs' gespeeld: 'Paris' en 'loml', opnieuw een nummer van haar jongste album."

Meest gelezen