Met een chrono van 13”40 bleef Steffi Desaegher uit Waasmunster een flink eind onder het minimum voor het WK voor junioren.© Isabel Van Hul

Atletiek VK in kortrijk

Steffi Desaegher spurt zich op het VK naar het WK in Lima: “Dit had ik niet verwacht”

Waasmunster -

Op de Vlaamse atletiekkampioenschappen, die zaterdag in Kortrijk werden gehouden, mocht Steffi Desaegher een heus feestje bouwen. De junior van AC Waasland, die in een tijd van 13”40 de titel op de 100 meter horden in de wacht sleepte, kreeg er nog een beloning bij. Zij mag zich opmaken voor het WK dat deze zomer in het Peruviaanse Lima plaatsvindt. “Dit had ik bij het begin van het seizoen totaal niet verwacht”, klinkt het na afloop enthousiast.

Willy Goossens

“Ik had wel al een hoopvol indoorseizoen achter de rug, waardoor ik toch met wat extra zelfzekerheid naar de zomer toewerkte”, vertelt Desaegher. “Bij mijn eerste wedstrijd in Lier kreeg ik al 13”57 achter mijn naam, zodat de positieve lijn verder getrokken werd. Bij mijn volgende meeting was het dan wel iets minder, maar vandaag zat alles opnieuw mee. Het werd een spannende finale, waarin ik stevig weerwerk kreeg van Lynn Beck en Angel Agwazie die op heel korte afstand respectievelijk zilver en brons pakten.”

Met een chrono van 13”40 bleef de negentienjarige atlete uit Waasmunster een flink eind onder het minimum voor het WK voor junioren, dat deze zomer in Lima georganiseerd wordt. Er wenkt dus een lange verre reis. Op de nationale ranglijst aller tijden staat de studente verpleegkunde aan de Odisee-campus in Sint-Niklaas nu op de vierde plaats. Enkel Anne Zagré, Sarah Missinne en Eline Berings deden bij de junioren ooit beter. “Volgend weekend hoop ik op de IFAM Meeting in het Koning Boudewijnstadion te bevestigen, maar ik ga mezelf geen druk opleggen”, zegt Desaegher.

Desaegher is nu al een zestal jaar met atletiek bezig. Voordien was ze actief in het toestelturnen, een discipline waarin ze acht jaar geleden nationaal op de zevende plaats stond, maar nu slaat haar hart honderd procent voor atletiek. “Ik dank alvast mijn beide trainers Michiel Willaert en Steven Van de Gender. Maar ook de andere mensen van het team die mij met zo veel zorg omringen, ben ik erg dankbaar.”

Succes voor de Waaslanders

Het ACW-succes werd nog wat meer in de verf gezet door Cédric Verschueren, die op de 100 meter zijn besttijd verbeterde naar 10”56, en door speerwerpster Emma Van Hove, die het pleit won met een worp van 44,90 meter. Een vierde titel was er vervolgens voor Cedric Sorgeloos, ook al in het speerwerpen, met 73,60 meter. In dit nummer werd het met Ides Verhulst en Bram Van der Reysen zelfs een volledig ACW-podium. Zilver met een gouden randje was er daarenboven voor Lotte De Foer, die op de 200 meter de titel met slechts één duizendste van een seconde moest laten aan Lore Boonen.

Ook Andreas De Lathauwer ontgoochelde niet. De atleet van Vlierzele Sportief mocht tweemaal op het hoogste podium plaatsnemen. Met de discus, waarmee hij 52,38 meter gooide, haalde hij het met precies vier centimeter van Kwinten Cools. Met de kogel domineerde hij de wedstrijd met een worp van 18,26 meter. Bij de vrouwen won Jolien Boumkwo het kogelstoten met een worp van 16,88 meter.

Jolien Boumkwo.© Nic Declercq

Het waren de deelnemers aan het hamerslingeren die de meeting als naar gewoonte mochten openen. In deze discipline werd het een nieuwe titel voor Rémi Malengreaux. De atleet van Racing Gent realiseerde bij zijn zesde poging 64,44 meter. In de 3.000 meter steeple was er in de laatste ronde een stevige remonte van Lucas Lievens, die de atleet van AC Zottegem de titel opleverde in een nieuw persoonlijk record van 9’17”54. Svea Van Laere won het hoogspringen. De scholier van AV Lokeren evenaarde met 1,78 meter haar persoonlijk record, goed voor een ticket voor het EK U18 in het Slovaakse Banska Bystrica. Voor Marie De Troyer (VS) die eveneens deze hoogte overschreed, werd het zilver. Andere Oost-Vlaamse kampioenen waren Lore Quatacker (1500 meter), Jenka Wittevrongel (5.000 meter), Dries Van Nieuwenhove (400 meter horden), tienkamper Jente Hauttekeete (100 meter horden) en Adrien Devriendt (200 meter).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER