Smeuïge karamel en heerlijke cheesecake: wie telt er nu calorieën met Pasen?

Negeer die weegschaal maar even: Pasen komt eraan en zowel chocolatiers als winkels met een hart voor zoetigheid schuiven hun lekkerste creaties in de etalage. De mooiste speciale edities op een rij.

vwh

Elisabeth

De Brusselse confiserie- en chocoladeshop Elisabeth lanceert voor Pasen een geschenkdoos met vier verschillende soorten paaseitjes. De zwarte chocolade wordt vergezeld van een smeuïge karamelvulling, de witte bevat een krokante feuillantine vulling. Of wat dacht je van een eitje uit melkchocolade met een hazelnootachtige mix binnenin of crunchy speculoos. Prijs: 6,90 - 25 euro. Ook online verkrijgbaar.

Pierre Marcolini

Bij Pierre Marcolini is de hele paascollectie opgehangen aan Mister Mystère: paaseitjes met hazenoren of een bolhoed met een knipoog naar de paashaas: de creaties tasten de grenzen van het surrealisme af. Alle uitvoeringen zijn opgevuld met paaseitjes. Er is ook een heuse chocoladen lade vol eitjes verkrijgbaar. Prijs: 15 - 135 euro.

Raw food chef Julie

Raw food chef Julie Vandekerckhove heeft enkele heerlijke cheescakes in haar gamma, waaruit het moeilijk kiezen is. Maar met Pasen hoef je niet eens te kiezen: speciaal voor de feestdag heeft ze een box samengesteld met vijf vegan stukjes. Een brownie, met orangettes, citroen, ‘snickers’ en tiramisu. Prijs: 19 euro. Online bestelbaar, af te halen op verschillende locaties.

Paaskoekjes bij Delacre

Omdat het niet altijd eitjes moeten zijn: koekjesproducent Delacre voorziet de klassieke tea time doos van een nieuw jasje. Konijnen tussen de beschilderde eieren of een piepkuiken nog in de schelp: laat de mooie metalen verpakking gerust op het aanrecht staan - al kunnen we niet garanderen dat je het deksel dicht zal laten...Prijs: 8,39 euro of 12,99 euro.

Leonidas

De pralinewinkel heeft de iconische Manon-praline nu ook als paaseitje in het aanbod verwerkt. Verras vrienden of familie ermee in een doosje vol lekkers of in het gele paasei waarop een haasje kunstjes toont met een hoelahoep.

Hema

Bij Hema sieren pastelkleurige verpakkingen en schattige konijntjes de rayon met snoep. Mama en papa haas zijn leuk om in de tuin te verstoppen voor je kleintjes. Voor nog meer bunny-plezier heeft de Nederlandse keten ook chocolade in lila en gouden folie verpakt. Staat mooi op je Instagramkiekjes van de paaseierenraap in je tuin. Er zijn ook drie nieuwe smaken eitjes aan het assortiment toegevoegd: discodip, tompouce en koffie-crisp. Prijs figuurtjes: vanaf 1 euro.

Neuhaus

Omdat je niet alle paaseitjes zelf moet op eten - toegegeven, het is lastig - heeft Neuhaus enkele lentefrisse geschenkdozen ontworpen met goudsnippers. In het assortiment kan je ook kiezen voor een metalen ei met donkere, melk en witte Belgische chocolade. Prijs: doos, 38 euro. Ei, 19,50 euro. Ook beschikbaar in een standaard doosje.

Galler

Dit merk pakt uit met een kip in Art Deco-stijl met gouden eieren. Zij krijgt gezelschap van kunstige metalen eieren die - uiteraard - vol kleine paaseitjes zitten. De eitjes zijn ook verkrijgbaar in zakjes van 112 gram. Prijs: vanaf 3,75 euro.

Godiva

Met de Egg Pop Box in de vorm van een ei, versierd met een aquarel van bloemen, word je getrakteerd op twintig snoepjes uit witte, donkere en melkchocolade - met een totaal van acht verrassende vullingen. Prijs: 32,50 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer