© Theo Derkinderen

Voorwaardelijke straf voor uitbater danscafé La Difference

De Mechelse correctionele rechtbank heeft Mario B., de uitbater van het gekende danscafé La Difference in Bornem, veroordeeld tot twaalf maanden voorwaardelijk. Hij stond, samen met drie klanten, terecht in een drugszaak.

tdk

Het onderzoek naar danscafé La Difference en uitbater Mario B. startte toen de politie geruchten opving dat er cocaïne, amfetamines en xtc werden gebruikt in de zaak. Bj een huiszoeking in het café en appartement van B. troffen speurders een grote geldsom aan. Bij sweepings op verschillende plaatsen in het gebouw werden bovendien sporen van drugs aangetroffen. “Die werden in de toiletten, achter de discobar, op tafeltjes in de zaak tot zelfs op het nachtkastje van het vijfjarige dochtertje van de uitbater aangetroffen”, zei aanklager Linda De Vriendt.

Mario B. werd schuldig bevonden aan drugshandel en het ter beschikking stellen van een lokaal waar drugs konden worden gebruikt. “Er dook tijdens het onderzoek zelfs een foto op waarop te zien was dat er een lijntje coke op een tafeltje in het café lag en waarop ook Mario B. poseerde”, aldus nog de aanklager.

Bij een razzia in het danscafé, in februari van vorig jaar, werden cannabis, amfetamines en cocaïne aangetroffen.

Niet alleen Mario B. stond terecht in de zaak. Ook Ian S., Gino D., Michiel K. moesten zich verantwoorden voor het dealen van drugs. Zij kochten drugs aan in groep en gebruiken het ook samen. Twee van hen liepen zes tot tien maanden met probatie-uitstel op. Gino kreeg probatie-opschorting.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER