Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Spektakel verzekerd: Giro 2019 start met klimtijdrit met pieken tot 16 procent

GiroDe 102de Ronde van Italië begint volgend jaar op zaterdag 11 mei met een tijdrit in en rond Bologna. De organisatie van de wielerronde heeft dat gezegd. De afstand die de renners bij de eerste test moeten afleggen is iets meer dan 8 kilometer, vanuit het centrum van de stad met aankomst bergop in San Luca. Op bepaalde delen in de slotklim is sprake van een stijgingspercentage van 16 procent.

3 reacties

  • wim rooyakkers

    6 jaar geleden
    Stop met de lange saaie ritten,er kijkt stilaan geen hond meer naar dat saaie en voorspelbare gefiets.
  • Jan Lanclus

    6 jaar geleden
    @eric: giro en vuelta beter dan tour, deze is alleen voor de reclamecaravan gemaakt. De tour is een ronde voor afwachters zoals Froome en soorten.
  • eric maier

    6 jaar geleden
    niks spektakel aan. Te stijle stukken om daar het verschil te maken. het zal in de matigere stukken gebeuren. Dat mtb gedoe op de weg word stilaan vervelend omdat de Giro verder bezaaid is met geitenpaadjes. De Vuelta kende er dit jaar ook wat van.
  1. Een spectaculaire openingsrit, een ‘mini-Milaan-Sanremo’ en 2 kansen voor Merlier: waarom u het begin van de Giro niet mag missen op VTM

    Een spectacu­lai­re openings­rit, een ‘mi­ni-Mil­aan-Sanremo’ en 2 kansen voor Merlier: waarom u het begin van de Giro niet mag missen op VTM

    Vanaf 4 mei is de blik van de hele wielerwereld drie weken op Italië gericht, want het is tijd voor de eerste grote ronde van het jaar: de Giro. En bij VTM en VTM GO zit u daarvoor op de eerste rij, want de eerste vier etappes zijn daar LIVE te bekijken. Ook de tijdrit op 10 mei en de voorlaatste rit op 25 mei zijn daar live te bekijken. Wout van Aert is er door zijn valpartij helaas niet bij, maar wij geven u enkele goeie redenen waarom het tóch de moeite loont om op VTM en VTM GO af te stemmen.
  2. “Doen wat niemand kan, was Pantani’s dwangmatige lot. Het heeft hem op korte termijn genekt”
    PREMIUM

    “Doen wat niemand kan, was Pantani’s dwangmati­ge lot. Het heeft hem op korte termijn genekt”

    Zaterdag gaat de 107de Ronde van Italië van start. Met op zondag al meteen aankomst op Oropa. Het doet onze analist Michel Wuyts terugdenken aan de Giro van 1999. Een Giro waarin Marco Pantani, temidden dolgedraaide tifosi, naar de winst ‘vloog’ in Oropa na een onwaarschijnlijke remonte. Om dan enkele dagen voor het einde als een dief uit de nacht te verdwijnen uit de ronde van zijn land wegens een te hoog hematocrietgehalte. “Op dat moment verdween de buitensporige verwachting die Pantani ver over limieten dreef en hem finaal uit het wiel reed.”