© Isosport

REACTIES. Nicky Hayen blijft optimistisch: “Zes op zes en we zijn kampioen”, Hans Vanaken tevreden met gelijkspel

Club Brugge en Union hielden elkaar in de laatste wedstrijd van de achtste speeldag in de Champions’ Play-offs in evenwicht. Het wed 2-2 na een boeiende topper. Anderlecht is zo leider met 46 punten, voor Club (46) en Union (43). Na afloop was eigenlijk niemand 100 procent tevreden.

Vincent Van Genechten, Ludo Vandewalle, Junior Verbeeke en Thomas Cami

Vanaken: “Er kroop wat vermoeidheid in”

“Er kon nog vanalles gebeuren in die slotfase hé. Na de 2-1 zijn we te gemakkelijk de controle verloren. We weten dat zij gaan komen, maar we konden de bal te moeilijk in de ploeg houden. We geven het te gemakkelijk weg. Het is ook jammer dat er dan nog een ‘lucky goal’ komt, die bal viel gewoon binnen. Voor de neutrale fan was het laatste kwartier natuurlijk spannend en een gelijkspel was uiteindelijk misschien een terechte uitslag.”

“Dat Union zo sterk reageerde? Ze hebben na die 2-1 natuurlijk het gevoel dat ze niets meer te verliezen hebben aangezien ze op dat moment uit de titelstrijd lagen. Dan kan je losgaan en daarmee zijn wij te laks omgegaan. We moeten bekijken hoe we in de volgende wedstrijden beter met die druk kunnen omgaan. Tegen Union is dat sowieso moeilijk. Zij loeren op die korte passen in het middenveld om dan snel om te schakelen. Daarom hebben we meer met lange ballen gespeeld. Alleen was onze balvastheid voorin minder na het uitvallen van Igor Thiago. En we hebben al veel wedstrijden gespeeld, dus er kroop wat vermoeidheid in. Al hebben we genoeg spelers om dit op te vangen. We hadden ook nog een derde goal kunnen scoren hé.”

Nicky Hayen had vrede met het gelijkspel

“Het was een heel intense wedstrijd”, aldus de trainer van Club Brugge. “Er zat veel energie in en het kon alle kanten op. We hadden het ons natuurlijk makkelijker kunnen maken door deze wedstrijd te winnen. Maar dat is niet gebeurd. Zondag op Anderlecht zullen ze ons met veel enthousiasme staan op te wachten. Wij moeten tonen dat we er klaar voor zijn.”

Is dat wel zo? Na de 2-2 van Machida liep Club Brugge doorlopend achter de bal aan. Dat was in deze Champions’ Play-offs nog niet gebeurd. In de eerste helft was het van beide ploegen chaotisch met een opeenstapeling van slechte passes. Is na 61 wedstrijden het bobijntje niet stilaan af?

“Ik zou dat ook aan de sterkte van Union wijten. We zitten in de Champions Play-offs hé. Het zijn allemaal sterke ploegen die je tegenkomt. De data van de spelers qua fysieke paraatheid zijn nog altijd in orde. Maar ik geef toe dat de eerste helft slordig was en wij te weinig diepgang hadden. In de tweede helft toonden we in eerste instantie veerkracht en mentaliteit. Al bij al is het een terecht gelijkspel. We wisten dat we 7 op 9 nodig hadden om kampioen te worden. Wel, 6 op 6 en de titel is binnen. Het kan zeker nog.”

© BELGA

Odoi: “Met Union ben je nooit klaar”

“Ik had liever gewonnen. Het was bloedstollend, maar dat was het sowieso al. We hadden graag alles in eigen handen gehad, maar dat is nu niet zo. Met Union ben je nooit klaar, dat weet je eigenlijk. Ze hebben een mindere periode gehad, maar iedereen kent ze. Ze verdienen heel wat respect voor wat ze de komende drie seizoenen gedaan hebben. Ik ben zelf vooral ook teleurgesteld over mijn tweede helft, die kon echt beter.”

Skov Olsen: “Ik had te veel tijd”

“Ik ben zo teleurgesteld dat we niet gewonnen hebben. Bij die kans op de 3-2 kreeg ik, denk ik, te veel tijd. En de keeper kwam ook heel snel uit. We moeten echter vol geloof afzakken naar Anderlecht, zij zijn in het voordeel nu.”

Vanhoutte: “Moesten derde goal scoren”

“Het was leuk om te zien, het ging op en neer in de slotfase. Ik denk dat wij de betere kansen hebben gehad, maar we hebben niet meer kunnen scoren. We hadden een derde doelpunt moeten maken, wat ook wel verdiend zou geweest zijn op het einde. We hadden tijdens de wedstrijd problemen om balvast voorin te zijn. In het eerste kwartier speelden we nog oké, maar dan werd het minder. We verloren de tweede ballen, de aansluiting was er niet… Dat is dan een soort van domino-effect. En dan geven we die tegengoals te gemakkelijk weg. Achteraf kwamen we met een goeie reactie wel, in een altijd beladen partij op Club.”

© BELGA

Burgess: “Verdienden geen zege”

“We hadden wat geluk nodig vandaag, spijtig dat we niet hebben gewonnen. Het was nochtans nodig, denk ik. Anderlecht heeft nu het voordeel. We kunnen alleen ons best doen om de laatste twee wedstrijden te winnen. De slotfase? Die was geweldig voor de neutrale fans en we hadden enkele goeie kansen om te scoren. Een contrast met de eerste helft, waarin we veel moesten verdedigen en lopen. Daardoor raakten we snel vermoeid. Club domineerde toen.”

“Onze reactie na de 2-1? We hadden beter voordien wat meer karakter getoond. We verdienden niet om deze wedstrijd te winnen, ook al deden we het nog bijna. Het kon beide kanten op. Als je op achterstand komt, is het makkelijk om te reageren. Je hebt namelijk minder zorgen en dan kan je alles naar voren gooien. Het moest echter beter in het eerste uur.”

Moris: “Skov Olsen heeft hier niets meer te zoeken”

Union-doelman Anthony Moris (33) pakte in het slot nog uit met een cruciale redding op een poging van Skov Olsen, maar meer dan een puntje leverde dat uiteindelijk niet op. Union had nochtans nog genoeg kansen om te winnen, maar een derde keer scoren lukte niet. “Het ontbrak ons aan efficiëntie”, aldus de Luxemburgse doelman. “We wisten dat we Club pijn konden doen als we ze naar achteren drukten, en dat deden we goed in het slot. Jammer dat we er niet in slaagden nog eens te scoren, want we hadden echt de kansen.”

“Als je kijkt naar Skov Olsen, hij scoort dan wel twee keer”, ging Moris verder. “Elke keer hij speelt, is hij beslissend. Hij had zelfs nog een derde keer kunnen scoren. Voor mij is hij een van de beste spelers deze competitie. Ik denk niet dat hij nog veel in België te zoeken heeft.”

Moris zet de titeldroom na het gelijkspel even uit zijn hoofd. “We hebben zeer gunstige omstandigheden nodig, maar goed. Tweede of derde eindigen is ook al een groot verschil, over de eerste plaats praten we nu niet echt. We moeten nu zes op zes pakken, en dan zien we wel.”

© Isosport

Castro-Montes: “Niets aantrekken van andere ploegen”

Ook Alessio Castro-Montes wou het woord titel niet meteen in de mond nemen, al is er altijd nog dat sprankeltje hoop. “In de play-offs hebben we al genoeg gezien dat alles mogelijk is. Kijk naar vorig jaar. We gaan er alles aan doen om zelf geen fouten te maken, en we willen er absoluut nog het maximale uithalen. Nadien zien we wel wat de anderen doen. Maar daar moeten we eigenlijk niet naar kijken, we focussen op onszelf.”

De rechterwingback beseft dat Union genoeg kansen had om Club te kloppen, maar ook aan de overkant werd het vaak gevaarlijk. “Ik denk dat beide ploegen het gevoel hebben dat er meer inzat”, aldus de 26-jarige Belg. “Het was een enorm open tweede helft, met kansen langs beide kanten. We komen hier 0-1 voor, maar misschien viel die goal net wat te vroeg. We gaan de wedstrijd goed analyseren, en de positieve punten nemen we mee naar zondag.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer