Themabeeld.© AP

Meer dan 500 dode paarden aangetroffen op terrein in Australië

Op een privéterrein in het zuiden van Australië zijn honderden afgeslachte paarden gevonden. De Australische politie is intussen een onderzoek gestart. Volgens de eerste aanwijzingen zou het om een illegale slachting gaan.

Febe De Brabanter

Meer dan 500 afgeslachte paarden werden in Wagga Wagga gevonden nadat de politie van New South Wales, een zuidoostelijke staat van Australië, en het lokale gemeentebestuur verschillende meldingen hadden ontvangen dat paarden waren afgeslacht op een privéterrein. Enkele ambtenaren van de gemeente en politieagenten gingen naar het terrein om te bekijken wat er juist aan de hand was.

De afgeslachte paarden lagen verspreid over het terrein. Daar werd ook een koelruimte met paardenvlees aangetroffen, wat de politie doet vermoeden dat het hier om een extreem geval van illegale slachting gaat.

Het is echter niet duidelijk hoe lang de paarden er al werden geslacht. “Sommige van deze karkassen waren niet meer dan skeletresten, terwijl andere relatief recent waren gedood,” zegt het gemeentebestuur van Wagga Wagga in een verklaring. Enkele dagen voordat de afgeslachte dieren ontdekt werden, werd er een poging gedaan om de paarden te bedekken met aarde.

Gemeenteraadslid Michael Henderson zegt dat hij geschokt was door de ontdekking. “Het verraste ons allemaal. Dat is niet het soort dingen dat je verwacht te vinden in dit gebied, vooral het aantal dode paarden dat werd gevonden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER