© rr.

Pech voor Biniam Girmay: spurter van Intermarché - Wanty komt tot twee keer toe ten val en stapt uit de Giro

Belangrijke aderlating voor Intermarché - Wanty. Biniam Girmay (24) kwam in een lange afdaling richting Ligurische kust in een korte tijdspanne tot twee keer toe ten val en stapte met tranen in de ogen uit de koers. Girmay finishte gisteren nog derde in de eerste echte massaspurt.

Guy Van Den Langenbergh

De regen had de lange afdaling van de Colle del Melogno gevaarlijk glad gemaakt en dat hebben de renners geweten. Bij een eerste valpartij waren een handvol renners betrokken, waaronder Biniam Girmay. De Eritreeër leek er het ergst aan toe maar besloot toch opnieuw op zijn fiets te stappen.

Enkele minuten later liep het echter weer fout voor de voormalige Giro-ritwinnaar. In een flauwe bocht naar links ging hij weer onderuit op het kletsnatte wegdek en schoof door tot tegen de vangrails. Girmay krabbelde vrij snel overeind maar had te veel pijn om zijn toch verder te zetten. Met tranen in de ogen stapte de jonge Afrikaan in de ploegwagen van het onfortuinlijke Belgische team.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor Girmay eindigt zo ook zijn tweede Giro in mineur. In 2022 won hij nog wel een etappe na een geweldige spurt tegen Mathieu van der Poel maar bij de podiumceremonie schoot de kurk van de fles Spumante in zijn oog waardoor hij ’s anderendaags niet meer van start kon gaan. Vorig jaar reed Girmay de Tour. Daarin bereikte hij wel Parijs.

Het ‘kurkincident’ in 2022.© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen